Nedjelja, 26 svibnja, 2024

DP Dodika nazvala razularenim diktatirom

Must Read

Nitko ozbiljan u Republici Srpskoj, Srbiji, cijeloj regiji a i u svijetu više ne doživljava Milorada Dodika kao ozbiljnog političara, svi nastoje kloniti ga se jer je svima jasno koliko je politički i moralno zastranio, i da je odavno krenuo putem bez povratka na kojem su se prije njega našli mnogi diktatori, priopćila je Demokratska partija.
U reagiranju na posljednje izjave Milorada Dodika, ova stranka ističe je on „po tko zna koji put potvrdio svoj bezobrazluk, bahatost i primitivizam neprimjeren funkciji predsjednika Republike Srpske koju obavlja”.
– Ustav Republike Srpske nalaže predsjedniku Republike da izražava njeno državno jedinstvo i da Republiku predstavlja, a on radi sve suprotno. Umjesto da izražava državno jedinstvo on izražava državno nejedinstvo koje sam u kontitnuitetu proizvodi lažima i optužbama na račun opozicije i izmišljanjem stranih plaćenika i domaćih izdajnika u redovima onih koji ga s pravom kritiziraju, navodi DP u priopćenju.
Umjesto da Republiku Srpsku, odnosno sve njene građane, kulturno i ozbiljno na svakom mjestu predstavlja, on, dodaju iz ove stranke, „sve češće javno izgovara uvrede, psovke i primitivnosti neprimjerene jednom uličaru a kamoli jednom izabranom predsjedniku”.
To što je jednu uspješnu i slobodnu medijsku kuću, kakva je BN Televizija, okvalificirao kao plaćeničku i izdajničku, samo je, konstatira DP, nastavak njegovog straha od objavljivanja istine o njemu i njegovom režimu.
– Režimski mediji i novinari uživaju njegovu osobnu zaštitu, a slobodni i neovisni novinari i mediji, nažalost, strahuju od izliva bijesa, psovki i primitivizma razularenog diktatora, umjesto da se solidariziraju i brane slobode svakog ugroženog novinara koje su im zajamčene Ustavom Republike Srpske. Od Milorada Dodika može se samo očekivati da režim brani svim sredstvima, zato i izmišlja nekakve strane pare kojima se navodno trebaju financirati navodne proljetne demonstracije, pa će vrlo brzo, ukoliko Sindikat ostane pri odluci da organizira generalni štrajk, i prosvjetne radnike, policajce, radnike u državnoj upravi kojima je smanjio plaće jer je Republiku Srpsku doveo na rub bankrota, nazivati također stranim plaćenicima i izdajnicima, navodi se u priopćenju.
Za Demokratsku partiju ovakav Milorad Dodik nije, navodi se, nikakva nepoznanica, on je „diktator koji ne bira sredstva u obračunu s neistomišljenicima i u namjeri da održi režim na vlasti”.
– Raduje nas što njegovo pravo lice vidi sve više političkih aktera ali građana. Njegov lažni patriotizam sve je ogoljeniji, i mnogi koji su do jučer slijepo vjerovali njegovim lažima sada sve više uviđaju s kim imaju posla, zaključuje DP.(Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -