Published On: Pon, ruj 27th, 2021

Doznajemo što je ubojica djece rekao o motivu za monstruozni zločin

HARALDA KOPITZA, monstruma koji je u noći s petka na subotu ubio svoje troje djece, policija je večeras privela i uhitila. Index je doznao što je Kopitz ispričao u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje je zaprimljen nakon što je te noći pokušao počiniti samoubojstvo.

Policija će ga uhititi čim ga otpuste iz Vrapča

Podsjetimo, Kopitz je danas iz KBC-a Sestre milosrdnice prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Ubojica je u KBC-u Sestre milosrdnice cijelo vrijeme bio pod prismotrom policije, a pod policijskom pratnjom bio je i danas poslijepodne, kad je prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

U psihijatrijskoj bolnici smatrali su da nema potrebe za daljnjom hospitalizacijom, pa su ga vrlo brzo otpustili iz bolnice, nakon čega je priveden u krim-policiju na ispitivanje.

UPOZORAVAMO: IZJAVE UBOJICE DJECE SU UZNEMIRUJUĆE, ČITATE IH NA VLASTITU ODGOVORNOST

Što je Kopitz rekao o motivima za monstruozno ubojstvo djece?

Index je doznao što je Kopitz o motivima nezapamćenog zlodjela ispričao u KBC-u Sestre milosrdnice.

Austrijanac koji je u zagrebačkim Mlinovima ubio troje svoje djece, sedmogodišnje blizance i četverogodišnjeg dječaka, tek je danas u bolnici progovorio o svojim motivima za monstruozni zločin. Prije toga liječnici s njim nisu uspjeli razgovarati.

Kopitz je u bolnici rekao da mu je teško pa je dodao da mu je žao što je još uvijek živ.

Rekao je da je već dulje bez posla, dodavši da se javljao prijateljima i pokušao naći posao, ali bez uspjeha. Rekao je i da mu je istekla najamnina za stan te da više nije imao kamo otići. Upravo to navodi kao motiv za nezapamćeni zločin, doznaje Index.

Rekao da je ubio djecu “kako bi bila s njim kad umre”

Naime, Kopitz je u bolnici rekao da je zbog toga odlučio sebi oduzeti život, a prije toga i vlastitoj djeci kako “ne bi bio sam, već kako bi i djeca bila zajedno uz njega kada umre”.

Djeci dao tablete za spavanje, a potom ih ugušio

Istražitelji su, podsjetimo, prvo vjerovali da je Kopitz vlastitu djecu ugušio, ali kako je vrijeme odmicalo, postajali su sve skloniji verziji prema kojoj je ubojica prvo svoju djecu omamio tabletama, a potom ih ugušio. Kopitz je upravo tu drugu verziju događaja ispričao i u bolnici.

Podsjetimo, obdukcija na tijelima ubijene djece je gotova, no rade se dodatni toksikološki pregledi kako bi se utvrdilo kako su djeca ubijena, trovanjem tabletama ili gušenjem.

Kaže da bi se ponovo pokušao ubiti da ima mogućnost i način

Trostruki ubojica vlastite djece u bolnici je rekao i da bi, kad bi imao mogućnost i način, ponovo pokušao samoubojstvo.

Sebe je opisao kao osjećajnu, ali i grubu osobu. Rekao je da se unatrag posljednja tri mjeseca osjećao tužno, potišteno i napušteno, a posljednjih dana očajno, dodajući da više nije vidio nikakvog izlaza iz situacije.

Kaže da je popio više od 100 tableta nakon što je ubio djecu

Kako doznajemo, djelatnici Hitne pomoći su uz Kopitza u noći s petka na subotu našli čak pet kutija različitih tableta.

Ubojica je u bolnici rekao da je popio više od 100 tableta.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Koje ghovo od karaktera. Malim ptićima ne dati živjeti, radi svoje osobne propalitet ghuzzice. Nije se ljudski šljam zapitao- jesu li njegovi roditelji njemu dali pravo na život. Zbog ovakve gamadi od karaktera, iransko uže na kranu ima svoj opravdani smisao. Dajte mu 376 tableta, da đubar nestane sa dunjaluka.

Last edited 1 godina prije by Anonimac
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Jedna zamolba uredništvu portala- da ne objavljuje ubuduće ovu hinjsku osmjeh facu au djubreta.