Published On: Sri, tra 6th, 2022

DOVRŠI REČENICU HUSEINE: Koja bolan ustašizacija?

 

Koja teza doista odgovara istini od ove dvije koje ćete upravo pročitati.

  1. Reis Kavazović: Postoji plan da se Bošnjaci nametnu kao jedini narod, da ostale svedu na vjerske manjine na dijelu teritorija. U bošnjačkom društvu promovira se ustašizacija…
  2. Reis Kavazović: ‘Postoji plan da Bošnjaci nestanu kao narod, da budu svedeni na vjersku manjinu na dijelu teritorija, promovira se ustašizacija…’

Inače tvrdnja kako je promoviranje hrvatskih interesa i projekata “ustašizacija” je utuživa. Radi se o širenju mržnje prema cijelom jednom narodu. Uvaženi Kavazović bi ju morao pojasniti.

U duhu inverzije ranijeg, promijenit ćemo cijeli Kavazovićev interview pa procjenite što je bliže istini, realni reis, ili inverzni reis Kavazović. Inače BIH nema sreće s reisima, raniji je tvrdio da su Bošnjaci Turci a ovaj tvrdi da su Hrvati i Bošnjaci ustaše. Nešto ne štima s tim reisima.

Inverzni reis dakle zvuči ovako: 

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović ocijenio je kako Bošnjaci nemaju razloga biti zabrinuti za budućnost te zemlje, niti za vlastiti opstanak ustvrdivši da im danas ne prijete ideologije koje su ranije sustavno radile na njihovoj marginalizaciji i konačnom uništenju, a neizravno je branio i istup hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

“Ne postoji plan da Bošnjaci nestanu kao narod, ili barem da ne budu politički suveren narod, odnosno da budu svedeni na vjersku manjinu na dijelu teritorija. Autori tog plana ne čine ništa da taj plan ostvare. Postoji s druge strane plan da Bošnjaci svedu druge na razinu vjerske manjine, prvo Hrvate, a ako Allah da, pa na vlast u RS dođe PDP, onda i Srbe”.

Bošnjaci čekaju  svoju priliku, neko veliko novo globalno preslagivanje”, izjavio je reis Kavazović u intervjuu listu “Ramazanske novine” čiji je nakladnik ogranak Islamske zajednice iz Tuzle.

Kavazović tvrdi kako je riječ o kontinuitetu povijesnog  projekta opstanka muslimana, a u konačnici oživotvorenja BIH kao države Bošnjaka, BIH kao političkog okvira koji ih štiti.

Kazao je kako upravo iz toga proistječe potreba Bošnjaka da stalno napadaju druge. Da im učine život u BIH nepodnošljivi. Zato ih stalno nazivamo četnicima ili ustašama. Spominjemo im zločine,  o svojima šutimo i tako. Važno je da zadržimo poziciju moralnih kamatara. Vidite jučer smo obilježili godišnjicu početka opsade Sarajeva, i pazili smo da netko ne spomene kako je zločin u Grabovici počinila upravo postorjba iz Sarajeva. I iako je Poskok to primjetio mi smo se potrudili da taj podatak ne iziđe  na mass medije. Jer EU i SAD i naši partneri ne moraju znati da su sveti ratnici po noći posve normalno napuštali Sarajevo i odlazili oslabađati Bosnu. U Hercegovini. Tako je oslobođena i Grabovica.

Milanović je u jednoj od svojih elaboracija stanja u BiH u kontekstu rasprave o mogućoj uspostavi građanske države kazao da toj zemlji “najprije treba sapun pa onda parfem”.

Reis Kavazović kaže kakao je sve to zapravo hiperbola, stilska figura, te da se slaže s g. Milanovićem da je BIH daleko od uređenja kao prosta građanska država, te da prvo treba rješiti krupne stvari a onda prioniti na parfem. Na stvaranje građanske države.

Na pitanje na što je mislio kad je kazao “ustašizacija u obrazovanju, medijima” i je li to konačno NE Rijaseta BH radikalnom SDA-u pošto ta partija propagira ustaškog ideologa Busuladžića, nismo dobili odgovor.

Nadamo se da nije mislio na Hrvate. Jer u Hrvata stranka koja propagira ustaštvo je na margini, i pod utjecajem je SDA. Radi se o HSP-u.

Ali znakovito. reis nam nije htio reći tko su za njega ustaše u BIH.

napomena: tekst je izmišljen, aktivistička je intervencija

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

https://kamenjar.com/ovo-sto-se-dogada-je-dzihad/
Ivica Šola: Ovo što se događa je džihad – Objavljeno 5 godina prije – 21/03/2017 —- Erdogan je de facto pravi lider Bošnjaka, a ne Izetbegović.

Bosna je srpska zemlja
Bosna je srpska zemlja
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

U RIJECIMA OVOG P.TURICE HUSEINA SE OSJECA MALIGNI UTICAJ ISLAMKOG FASIZMA.

MALIGNI UTICAJ TREBA UNISTITO A HUSU PROTJERATI U TUSKU

Kiseljak
Kiseljak
1 mjesec prije

Kad nisu uspili 93 nece ni sad efendija.Malo upali limuzini provozaj se po naseljima prazne kuce im.a unas se to kaze prazna ne puca.

Andrijica Simic
Andrijica Simic
Šta ti kažeš na ovo?  Kiseljak
1 mjesec prije

domet njegove voznje je fildzan 23

File
File
1 mjesec prije

Ovo sto je izjavio je pecat na Bosnjacko muslimansku teznju za zatiranjem Hrvata. Ovim je dao blagoslov svima na tom putu i zatvorio sva vrata za one koji bi mislili da sa Hrvatima treba traziti nacin za suzivot.

Mendula
Mendula
Šta ti kažeš na ovo?  File
1 mjesec prije

Čuj”suživot”sa islamofašistima pa radije se propucaj

HrvojeHrvatinićHrle
HrvojeHrvatinićHrle
1 mjesec prije

Muslemana u NOBu 1945g bilo tek 1,5% Hrvata +30% Srba +40% baliye znamo dobro tko su bili nacisti i fašisti na ovim našim prostorima!