Published On: Uto, stu 14th, 2017

DOSUDI LI SE UZP HERCEGBOSNA NEĆE IMATI IZBORA: Morat će se ujediniti sa Srpskom

Dosudi li se zločinački karatker vrhu HercegBosne u FBIH bi moglo doći do društvenog raskola. Do sada je Haag presudio da je 49% BIH nastalo na zločinu i genocidu. Mislimo na RS. Presudom HRHB-u bit će  zadan veliki šamar Federaciji BIH i njenom međunarodnom ugledu. Gotovo polovica Federacije BIH bit će označena kao zločinačka. Kako očekivati da dio Federacije BIH koji ostane neosuđen bude htio nastaviti živjeti s fašistima, koji će svakako osuditi ovu odluku?

Iako se u školskim udžbenicima Federacije do sada izučavalo kako je FBIH nastala zajedničkim snagama Bošnjaka i Hrvata, Splitskim sporazumom, topovskim udarima HV-a, HVO-a i Armije BIH od 29 novembra to više neće vrijediti ostane li presuda kao u prvom stupnju.

Ukratko oba entiteta bit će označena kao zločinačka.

Kako će reagirati Bošnjaci? Hoće li oni, htjeti živjeti u entitetu koji će na sebi nositi breme zločina? Hoće li pozdravljati i dalje Hrvate na cesti?

Teško.

Zamislimo neke od najprominentnijih antifašista današnjice. Recimo Jovana Divjaka, Sefera Halilovića. Zulfikara Ališpagu, 45 žigosanih iz antifašističkog odreda El Mudžahid, zamislimo štovatelje lika i djela Rasima Delića, recimo mladež SDP-a, i sve što diše antifašističko u ovoj zemlji, kako će tim divnim ljudima biti živjeti s Hrvatima? Narodu koji je podržavao zločinačku HRHB umjesto da je podržao antifašističko multietničko vodstvo Armije BIH i Sarajevo. I kazalo “ovo nije naš rat”.

Teško je vjerovati da će antifašisti tek tako pristati nastaviti živjeti s fašistima. A kako je pravilo kod BIH da otcjepljenja nema, i da je BIH država dva entiteta i tri naroda, ne postoji druga solucija nego da se HRHB pripoji RS-u.

Tako bi obraz antifašista bio očuvan.

BIH bi se sastojala od zločinačkog entiteta koji bi se mogao zvati Genocidija, Srboustaški entitet, Gamad gadna, i antifašističkog entiteta, koji nije radio zločine, koji se samo branio, i koji je super. Mogao bi se zvati Super entitet, Entitet prave raje. Drama cool entitet, Greenline entittet, Boško Buha entitet ili Titov entitet.

Jer Haag kažu crta istinu. A istina je da od generala Armije BIH nitko nije osuđen, da ta politika prema međunarodnom pravu jest bila jedina ispravna i da su dečki iz FK El Mudžahid bili zapravo partizani. Prvi partizani s Bliskog Istoka.

Pitanje je samo hoće li RS htjeti ujedinjenje s HRHB-om? Što ako nas ni oni ne budu htjeli što ćemo onda? Ostati međuprostor kojeg nitko neće?

Sami. Bez ikoga.

Gdje smo onda prispili?

Ono što znamo je da Hrvati iz Posavine priželjkuju ovaj scenarij. Al eto vidit ćemo. Čekamo haašku odluku. Znamo da bi takvim raspletom i hrvatsko pitanje u FBIH bilo rješeno, jer onda bi Hrvati Zenice i Sarajeva birali svih 17 Hrvata u Dom naroda. Sarajevo bi biralo dva člana predsjedništva a Banja Luka i Mostar jednog.  Veći entitet bio bi građanski i bez kantona. A manji entitet bi bio i dalje federacija kantona u kojoj bi SDP mogao majorizirati samog sebe.

I to bi bilo baš simpatično.

Iz Banja Luke nemamo oficijelnog stava o takvom raspletu, ali kako smo načuli, veći dio establišmenta nema ništa protiv tog da Srpska iziđe na more. Kažu, logično je da zločinci žive skupa u jednom entitetu, a oni koji nisu radili zločine u drugom.

RTRS je već ponudio osnivanje kanala na hrvatskom jeziku sa sjedištem u Mostaru.

 

Napomena: Ovaj tekst napisan je u sklopu projekta “Projekcije” i financiran je od Vlade Rusije (zajebajemo se)

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x