Published On: Sri, stu 15th, 2017

DOSSIER X U SREDIŠNJOJ BOSNI: I danas nejasno kako je nestalo 150.000 Hrvata, pošto znamo tko ih “nije” ubijao i tjerao…

Kada “guglate” na engleskom rat u središnjoj Bosni, kao odgovor se dobije više “istina” na Wikipediji, ali i kapitalno važno djelo američkog generala Charlesa Shradera, doktora povijesti, koji je služio u postrojbama američke vojske u Vijetnamu, Njemačkoj i Italiji, predavao je vojnu povijest na prestižnoj vojnoj akademiji “West Point”, u Školi Glavnog stožera Vojske SAD-a i u njezinoj Ratnoj školi.

Po njegovu mišljenju, stvari su pojednostavljene i izgledale su posve jasno postavljene.

Središnju Bosnu, koja je po mirovnom Vance-Owenovu planu pripala Hrvatima, branilo je nekoliko tisuća pripadnika HVO-a, a napadalo više desetaka tisuća Armije BiH ujedinjenih iz smjerova Zenice, Sarajeva… piše VL.

Križančevo Selo

Percepcija o ratu u središnjoj Bosni uglavnom se vezuje uz Ahmiće, stravični zločin HVO-a i ubojstva 116 bošnjačkih civila, među kojima je bilo i djece, ali i vojnika.

Za desetke drugih zločina nad Hrvatima, koji, nažalost, čak i brojčano premašuju Ahmiće, od Dusine, Maljina, Križančeva Sela, Buhinih Kuća, još nema ni kazne ni osude…

Dnevnik.ba

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x