Published On: Sat, Jul 29th, 2017
#3rd | By Desk

Dosadašnji pobjednici Šantićevog festivala djece pjesnika se družili u Mostaru

Dosadašnji pobjednici ‘Šantićevog festivala djece pjesnika’ gostovali su u Mostaru, osim djevojčice iz Makedonije koja nije bila u prilici družiti se s vršnjacima.

“Večeras svoju poeziju čitaju dosadašnji pobjednici ‘Šantićevog festivala djece pjesnika’. Nažalost nije nam stigla djevojka iz Makedonije Sara Georgieska, zbog problema u putu, ali tu je Lav Lukić iz Beograda, Hana Trtovac iz Novog Pazara, Anastazija Đokić iz Beške i Marija Pejčić iz Nevesinja”, kazao je Goran Kosanić, tajnik S.P.K.D. ‘Prosvjeta’.

Dodao je kako je veliko bogatstvo što je ponovno pokrenuto održavanje kulturno-zabavne manifestacije ‘Mostarsko ljeto’, a istaknuo je kako mu je drago što je i ‘Prosvjeta’ dio programa.

Kako je kazao Lav Lukić, jako mu je drago što je postao dio Šantićevog festivala, a ujedno i dio ‘Mostarskog ljeta’.

“S obzirom da je ‘Šantićev festival’ još uvijek jako mlad, ovo je zaista jedna sjajna manifestacija, organizatorima sve pohvale. Mladi pjesnici ostaju ovako u kontaktima i poslije ovih mostarskih druženja, svi su puni emocija, posebno kad odu u rodnu kuću Alekse Šantića, a i grad mi se mnogo dopada, kao jedna čudesna pletenica običaja i kultura”, kazao je Lukić.

Mladi koji su stigli u Mostar, čitali su svoje pjesme, a u glazbenom dijelu programa nastupile su članice vokalne skupine iz Kruševca.

‘Mostarsko ljeto’ u subotu priređuje novi sadržaj, a riječ je o promociji knjige ‘Mostarski liskaluci’ koja će se održati u Centru za kulturu od 20 sati.