Published On: Sri, svi 17th, 2017

DORIS PACK: BiH ide unazad i puna je korupcije

MOSTAR – Put kojim je krenula BiH poslije potpisivanja Daytonskog sporazuma bio je dobar, ali, nažalost, zadnjih deset godina BiH ide unazad, poručila je danas u Mostaru predsjednica Odbora Europskog parlamenta za Jugoistočnu Europu Doris Pack.

– Zemlja je puna korupcije, politika se u sve miješa i to je šteta za državu. Treba investirati u obrazovanje, zdravstvo i infrastrukturu jer to je za ljude dobro, a ne u političare i njihove džepove – istaknula je Pack.

Kazala je kako je BiH je prelijepa zemlja te da se nadala kako će poslije potpisivanja Daytonskog sporazuma postati prosperitetna država, posebice za mlade ljude.

Dodala je kako se u BiH mora više raditi na poticanju ulaganja u infrastrukturu i proizvodnju kako bi mladi, koji danas napuštaju zemlju, mogli lakše naći posao.

Predsjednica Odbora Europskog parlamenta za Jugoistočnu Europu Doris Pack održala je predavanje na temu “Budućnost Europske unije” na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, a na kojem je govorila o europskoj budućnosti i općenito o situaciji na Balkanu.