Published On: Pon, ruj 30th, 2019

DONOSIMO DOKUMENT: Arapi “poljubili” vrata Aluminija, sastanak kojeg su na silu pokušali organizirati Novalić i Džindić nije se dogodio, Pandža traži dodatne podatke

Navodni arapski investitori danas su “poljubili” vrata u Aluminiju. Takav razvoj događaja je rezultat nasilnog pokušaja federalnog premijera Fadila Novalića i ministra Nermina Džindića da se oragnizira sastanak sa čelnicima ugašene mostarske tvornice.

Kako doznaje Ero.tel, Novalić i Džindić su već u petak poslali goste sa Istoka u Mostar, a preko vikenda je razni savjetnici SMS porukama pokušavali dogovoriti sastanak u Aluminiju. Iako su čelnici Aluminija rekli kako je nemoguće organizirat ozbiljan sastanak u tome vremenskom okviru, spomenuti dvojac iz Vlade je bio uporan i nije želio odustati od planova koje su zacrtali. Rezultat svega je da su se arapski investitori danas pojavili u 11 sati u Aluniniju bez termina za sastanak.

-Danas je direktor Aluminija Dražen Pandža zatražio više informacija o samom investitoru, podatke o tvrtci i osobama koje dolaze u posjetu. Nitko do danas to nije dostavio Aluminiju. Očito je netko želio na silu organizirati sastanak, a na kraju je shvatio kako ništa od toga neće biti. Čelnici Aluminija su poručili kako do 7. listopada ne mogu primiti ovo izaslanstvo, a nakon toga imaju vremena koliko treba kako bi arapskim investitorima odgovorili na sva pitanja koja ih zanimaju. Nitko ni tu poruku u Sarajevu nije čuo – rekli su za Ero.tel sugovornici.

Navodno su Novalić i Džindić već najavili kako će kao odgovor na današnje događanje uslijediti rušenje projekta uvođenja kinesko – izaelskog investitora u Aluminij. U biti, sumnja se kako je cijela predstava napravljena kako bi se upravo to dogodilo. Postoje ozbiljne indicije kako je sve pomno izrežirano kako bi se u konačnici kinesko – izraelska priča jednostavno ugasila.

-Novalić i Džindić su znali kako se sastanak sa arapskim investitorima neće dogoditi prije 7. listopada, ali iz samo njima poznatih razloga su tražili da se to dogodi baš danas. Volio bi da netko javnosti objasni kakva je razlika u tome što bi se s njima razgovaralo danas ili za tjedan dana? Politički je dogovor bio da će priča sa kinesko – izrealskim investitorom doći do kraja, a onda će se vidjeti treba li nove investitore uvoditi u priču. Očito je kako je netko odlučio prekršiti taj dogovor slanjem arapskih investitora u Mostar. Bilo bi dobro da Novalić i Džindić pojasne zašto su to učinili – zaključili su sugovornici za Ero.tel.

Očito je kako je bošnjačka politička elita još jednom odlučila srušiti projekt Aluminija. Samo je pitanje kakav će odgovor hrvatske strane biti na ovakvo ponašanje.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare