Published On: Čet, ožu. 23rd, 2017

DONACIJA SAD: Oružane snage BiH dobile 24 američka terenca Humvee

U vojarni Rajlovac kod Sarajeva danas je izvršena svečana primopredaja 24 vozila Hamvee koje je Vlada Sjedinjenih Ameirčkih Država donirala Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Riječ je o prvoj tranši donacije vrijedne 3,5 milijuna dolara, dok će drugi dio paketa od oko 20 vozila biti predat do kraja 2017. godine. Na svečanosti primopredaje vozila govore su održali ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack i generalmajor Senad Mašović.

“Mnogi od nas su prisustvovali sličnim događajima i govorima, ali uvjeravam vas da je ovaj dan drugačiji od ostalih. Vozila koja vidite neće vas odvesti u NATO preko noći, ali pokazuju jasnu američku predanosti ka vašoj zemlji i njenom putu ka euroatlanskim integracijama. OSBiH koje su se dokazale tijekom poplava 2014., sad će moći reagirati brže i efikasnije na prostoru cijele države”, kazala je veleposlanica Cormack.

Ona je istakla da su Humvee vozila svladala najnepristupačnije terene na planeti – od pustinja na Bliskom istoku do tundri u Aljasci, i da su sinonim za američku vojsku, NATO i druge jake vojske na planeti, te da su od danas temelj pokretnosti postrojbi OSBiH./HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer