Published On: Pon, tra 7th, 2014

DON STOJIĆ ‘Medicinski je nevjerojatno da djevojka zatrudni tijekom silovanja’

DON STOJIĆ 'Medicinski je nevjerojatno da djevojka zatrudni tijekom silovanja'

  Želim razbiti jedan urbani mit glede silovane žene. Kad god raspravljamo o pobačaju, uvijek je korištena jedna metoda koja uključuje pronalazak najmarginalnijeg slučaja, pucanje na emociju i primjenu na opći moral. Ona je pogubna u razlučivanju je li nešto dobro ili zlo. Najmarginalniji slučaj jesu djevojke koje su silovane, ali sva se psihoza društva koncentrirala na njih, rekao je studentski kapelan Damir Stojićtijekom rasprave o pravu na život u zagrebačkom studentskom domu Stjepan Radić, piše Narod.hr.
Stojić je dodao i kako je “medicinski nevjerojatno da djevojka zatrudni u tom slučaju”.
– Ja kažem da je Bog predvidio predigru. Ne toliko zbog nas muškaraca, nego da bi djevojka mogla biti spremna. Njezino je tijelo velik dar i Bog je ponudio predigru kako bi se njezino tijelo pripremilo. I što se događa, koga ne zanima predigra? Životinje i silovatelje. Zato su takvi slučajevi od kojih je i previše, toliko marginalni – objasnio je Stojić.
– Takvo što nije ispravno. Katastrofalno je uzeti marginalni slučaj i primijeniti ga za pravilo – upozorio je Stojić i naglasio da dijete ne može govoriti za sebe i Crkva je zbog njega uvijek na strani života.
– Pobačaj ne može promijeniti činjenicu da je djevojka silovana – kazao je Stojić te napomenuo kako je Crkva milosrdna prema tim djevojkama i nikoga ne osuđuje, nego uvijek nudi smjernice.
– Protiv sam svih pobačaja. Mislim da svi imaju pravo na život -zaključio je don Stojić.