Published On: Pet, tra 30th, 2021

NAJVEĆE PRIZNANJE HVO-u: Nesposobno političko Sarajevo na koljenima je preklinjalo HercegBosnu da spasi Mostar

Dokument kojim vlasti iz Sarajeva mole HVO i HercegBosnu da orgniziraju  obranu Mostara uslijed činjenice da obrani Mostara političko Sarajevo u tom trenuku nema šta ponuditi budući da su bili potpuno neorganizirani, nije samo priznanje HB i HVO-a nego i dokaz u kakvom licemjernom narativu danas žive Hrvati u Federaciji. Oni koje nazivaju UZP-om oni kojima treći put nameću Predsjednika i oni koje optužuju za podjelu zemlje. Oni. Hodajući Komšići. Hodajući non paperi . Hodajući rastakači zemlje kojima su puna usta iste te zemlje.

Iako je službeno priznanje prema međunarodnom pravu uslijedilo prilikom potpisivanja Washingtonskog sporazuma Sarajevo je Herceg-Bosnu, legalnost i legitimnosti HVO-a, kao i činjenice da je HVO bio prva službena vojna formacija u to vrijeme koja se suprostavila agresoru, priznao dvije godine ranije. 1992 godine. Osim ako ne tvrde da su jednu paravojnu, UZP, agresorsku formaciju molili da obrani Mostar.

Povjerenu zadaću pripadnici HVO-a su izvršili u cijelosti, obranili Mostar i Hercegovinu, te trajno slomili planove agresora da će zavladati ovim prostorima.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>