Published On: Sri, ožu 23rd, 2022

DOKTORIRALA? Sebija Izetbegović kaže da je spremna sam na daljni politički angažman. “Sve zadatke SDA ću prihvatiti”

Žene moraju biti vidljivije, one su stabilizirajući faktor i sigurno mogu uspjeti u društvu ako budu hrabre, obrazovane i angažirane, i ako su spremne zakoračiti u taj svijet mislim da neće imati nikakvih problema, izjavila je generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i članica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Sebija Izetbegović.

Sebija Izetbegović sudjelovala je na tribini Kantonalne organizacije Žene SDA HNK u Mostaru “OsnaŽENA” na kojoj se govorilo o ulozi žene u bh. društvu.

 Bosna i Hercegovina jedna je od rijetkih zemalja u Europi, i svijetu općenito, u kojoj su žene i muškarci jednako vrednovani u smislu financiranja i plaćanja. To je izvrsna podloga da se žene više aktiviraju u javnom životu, da više rade, a aktivnost žena ovisi o njihovoj želji, hrabrosti i spremnosti da se na neki način izlože javnosti, napadima i svemu ostalom što krene kad zađete u javni život – kazala je Izetbegović.

Istaknula je kako bi žene trebale biti podrška jedna drugoj, a da bi društvo trebalo biti otvorenije za angažman žena.

Ja sam po struci ginekolog, imam puno žena u obitelji i privatno, ženski svijet mi je poznat i generalno mi je čitav život fokusiran na to da pomažem ženama i ja to volim. Mišljenja sam da bi žene trebale biti veća podrška jedne drugima, a društvo bi također trebalo pokazati više spremnosti i otvorenosti za angažman žena, ali ako one budu dovoljno hrabre, obrazovane i angažirane, žene sigurno mogu uspjeti u društvu – istaknula je Izetbegović.

Dodala je kako je potrebno omogućiti ženama veću vidljivost u bh. društvu.

Mislim da je značajno da se žene skupe, divno je susretati se i upoznavati. Također, ne moramo biti u istoj političkoj opciji da bismo podržavale jedna drugu. Iznimno je važno da žene budu pozitivne i vidljive u društvu jer one su stabilizirajući faktor, one žele mir i trebale bi biti više prisutne u javnom životu – kazala je generalna direktorica KCUS-a.

PROČITAJTE  Raport saznaje: KCUS otkazao javni poziv kojim su posao dali Prointeru

Istaknula je da voli svoj liječnički poziv, ali da je spremna i na daljnji politički angažman.

 Da budem iskrena, ne bih ostavljala KCUS i voljela bih završiti svoj posao, ali smatram da mi je dužnost i obaveza ohrabriti druge žene tako da ću ići na sve tribine poput ove. Nikada osobno nisam osjetila nikakvu diskriminaciju u radu od muških kolega, jedina diskriminacija koju sam osjetila je ustvari pokušaj medijskog linča kojem sam bila izložena zato što sam u SDA i što sam stjecajem okolnosti Izetbegović. Mene to ni najmanje ne remeti nego me stimulira, volim se boriti i što god stranka postavi od zadataka pred mene sigurno ću to prihvatiti, boriti se i opet biti uspješna – poručila je Sebija Izetbegović.

Prema njezinim riječima, žene u SDA imaju značajnu ulogu i imaju što ponuditi.

– Vidjeli ste u pregovaračkom timu gospođu Almu Čolo koja je iznimno kompetentna pravnica, besprijekoran poznavatelj Ustava, tu je i ponos naše države – gospođa Bisera Turković, koja obilazi čitav svijet i bori se za Bosnu i Hercegovinu. Žene su vidljive, ali trebaju biti još vidljivije, baš za to i služe ove tribine, a političke stranke to trebaju prepoznati. Žene ne trebaju biti prepoznate kao kvota, nego kao kvaliteta – ustvrdila je Izetbegović.

Predsjednica organizacije Žene SDA Kenela Zuko kazala je kako bi prirodno bilo da su sva ljudska bića ravnopravna bez obzira kakvu ulogu i mjesto u društvu izabrali za sebe.

– Mi kao žene možda imamo veću odgovornost i veći zadatak, ali se s tim moramo nositi hrabro, ustrajno i čvrsto se držeći svojih principa čuvajući svoju prirodnost i biološka predodređenja kao prednost. Osnažena žena je žena koja stalno radi na sebi, obrazuje se i spremna je suočiti se s izazovima i boriti se za boljitak svoga naroda i domovine. Ta angažiranost ženu čini sukreatorom zajednice i daje joj mogućnost iskazati i razviti svoje potencijale – kazala je Zuko.

PROČITAJTE  Rusija je izgleda očajna, NATO upozorava: Bjelorusija uskoro ulazi u rat. Putinu je potrebna podrška, bilo šta bi pomoglo

Zastupnica u Skupštini HNŽ-a Alisa Hajdarović uime organizatora kazala je kako je ova tribina samo jedna u nizu koje provode članice organizacije Žene SDA HNK.

– Sve nas je u radu usporila pandemija virusa covida-19, ali nadam se da će naredni period donijeti priliku da nastavimo sa svojim aktivnostima u punom kapacitetu. Ženama je mjesto na svim mjestima odlučivanja, a to dokazuju i gošće današnje tribine. Taj put često nije ni malo lagan jer kada ste uspješni u onom što radite i kada ste uz to žena, onda ste redovno na udaru dežurnih kritičara. Najbolja zaštita koju žena može imati je hrabrost, hrabrost da ustane, da se bori za sebe, svoju obitelj, svoje mjesto i za jednak tretman i položaj u društvu – kazala je Hajdarović.

Predsjednica Glavnog odbora SDA Jasmina Bišćević-Tokić kazala je kako vjeruje u miran i dostojanstven život svih građana u BiH.

– Vjerujemo u njen društveni oporavak i ekonomski prosperitet, a njenim rušiteljima i separatistima poručujemo da odustanu od etničkog cjepkanja i pokušaja podjele naše Bosne i Hercegovine. Borit ćemo se za svaki pedalj ove zemlje jer želimo prosperitetnu i europsku budućnost BiH. Potrebno nam je čvrsto zajedničko obećanje da ćemo predano raditi za Stranku demokratske akcije zato što smo vidjeli da sudbina Bosne i Hercegovine i našeg naroda ovisi o SDA – istaknula je Bišćević-Tokić.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić naglasio je kako su žene stup svake obitelji, a obitelj je stup svakog društva.

– Biti žena s aktivnim članstvom u SDA je najjača armatura tih stupova, a žene Stranke demokratske akcije HNK su uistinu takve – kazao je Mušić.

Student iz Šibenika izumio jednokratan lijek za prostatitis!

Različite vrste masnoća i kako ih se riješiti za mjesec dana!

Izliječite probleme sa prostatom i poboljšajte erekciju za dva dana!

63-godišnji Matej Šimunović otkriva kako je izliječio dijabetes!

Papilomi na vratu, pazuhu ili grudima? Vrlo vjerojatno imate opasne parazite stoga reagujte odmah!

Što začepljuje krvne sudove osim kolesterola?

The content you see is recommended to you based on your interests and/or previous website visits by MonadPlug – globally recognized ad network that allows you to:

Monetize your website through a variety of profitable advertisement formatsAcquire revenue through one of the highest CPC/CPM (Cost Per Click, Cost per Mille) rates in the industryAccess to a fully targeted & customizable ad format roster that can be tailored to match both your website and your audience

What you’ve seen now is what we like to call Native Widgets, but there’s much more than that at your disposal.

Choose one or all of them at once, it’s completely up to you.

We provide solutions to both Premium and Rookie Publishers all around the world by promoting strategical approaches to website monetization.

Big brand Advertisers choose us, so what’s stopping you?

START MONETIZING YOUR TRAFFIC

Cookies policyPrivacy policyTerms and conditions

Tagovi: Sebija Izetbegović

Povezani postovi:

KCUS tvrdi da je sve uredu. O intervenciji policije ni rijeci

Hasan Tanović za Raport: Sebija Izetbegović je nezajažljiva. SDA će to osjetiti na izborima

Sebija Izetbegović o ostavci Mesihovića: Očigledno nije mogao dalje

Raport u posjedu šokantnog dokumenta: Kisički sistem pred kolapsom! Podhrastovi imaju kapacitet za 17 respiratora

Deutsche Welle: SDA na prekretnici

Vakcinisani uposlenici KCUS-a. Dobili 480 vakcina

Zalihić razvlači bolovanje, čeka uhljebljenje na KCUS. Raspisan je konkurs

Sebiju Izetbegović duboko potresla posjeta Srebrenici. Pokrenula je odmah humanitarnu akciju

Dr. Granov naredio povlačenje “malina respiratora” s KCUS-a!

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
onimac
onimac
1 mjesec prije

Sto hiljada polupismenih i polukrezavih. Jos sto hiljada uhljeba. Glasacka masina SDA. Elektronsko glasnje i te kerefeke. Ma dajte molim vas. Zabija za predsjednicu 👍😂

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  onimac
1 mjesec prije

Zaabij ga zaabiji…

Krešimir ...
Krešimir ...
Šta ti kažeš na ovo?  onimac
1 mjesec prije

Ova kokoška može proći samo kod potu,radi …Bo,že moj kako su glupi ??!!!!

Haso pl. Neuzubilahović-Janša - postao Slovenac!
Haso pl. Neuzubilahović-Janša - postao Slovenac!
Šta ti kažeš na ovo?  onimac
1 mjesec prije

Sebija: “Prema njezinim riječima, žene u SDA imaju značajnu ulogu i imaju što ponuditi.”

Pa ja 🙁 – a ove naše ništa ne nude 🙁 – čak ni kada zatražimo 🙁 🙁 …

Blankić 🙁 – nije li Tvoj vjerni Hasica opet u pravu 🙂 ?

Lamza
Lamza
1 mjesec prije

Odakle ste ovo kopirali? Kopirali ste i neke njihove reklame kao – imate li problema sa prostatom itd.

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  Lamza
1 mjesec prije

Članak bezvezan. Nema toga boga da ga pročitam do kraja.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 mjesec prije

Kod njiha u SDA drže da je važan sadržaj, a ne forma. Kažu kako je nana Fata bila najbolja babica u selu, iako nije imala sekunde škole.

Nije Jozo
Nije Jozo
1 mjesec prije

Tako je Hanuma Zabija. Zabi ga ti svojoj polupismenoj populaciji kojoj pripadaš i drž se one narodne; Kakvo krme takva mast kakav narod takva vlast.

Srbče
Srbče
1 mjesec prije

Sebija je primjer za sve žene da budu kao ona,naročito za mlade žene.Falsifikovanje diploma,kupovina respiratora i ubijanje pacijenata kako bi se dokazala njihova ispravnost,itd.Sve to treba da znate drage žene je sasvim normalno i uredu.

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
1 mjesec prije

Žene triba da se ghuzu ko zebija!

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Podsjetimo ukratko, iz Zagreba je rečeno da Izetbegović nije specijalizirala u Zagrebu niti da mogu potvrditi autentičnost indeksa kojeg su objavili SDA-ovski mediji.

No, zanimljivo je da je na prvoj stranici ove dokumentacije, koja je do KUIP-a stigla preko Ministarstva pravde BiH, piše: Stupanj tajnosti: Povjerljivo..MOŠNJE, U LAŽI STE STVORENI, U LAŽI ŽIVITE, LAŽ VAS JE UNIŠTILA.. Pozdrav seki respirator ubojici😁