Published On: Sub, sij 1st, 2022

Đokovićeva majka: “Novak je izbačen iz srednje škole. Nisu imali razumijevanja”

U razgovoru za podcast SportLight Dijana Đoković pojasnila je kakve je probleme Novak imao kada se školovao u Njemačkoj.

“Novak nije išao redovno u školu jer je morao ići izvan zemlje, bili smo primorani da ga s 12 i pol godina pošaljemo u Njemačku da bi se usavršavao. Morali smo to napraviti iako nam je bilo jako teško. Ti nastavnici i razredne starješine nisu imali nikakvog razumijevanja za to, čak su me osuđivali da ću upropastiti dijete i da će ostati nepismeno i neobrazovano”, započela je.

Opisala je i u čemu je točno bio problem.

“Mnogo puta sam čak i u gimnaziji, takozvanoj sportskoj, koja nema veze sa sportskom gimnazijom po meni, nailazila na to da nemaju razumijevanje za dijete takvog kalibra s već postignutim nekim rezultatima. Tada je bio kod Nikole Pilića u Njemačkoj. Nisu imali razumijevanja da on ne može sjediti u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju ići, obrazložiti gdje je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su ‘s’ od sportske gimnazije. Trebali su mu dati podršku, dati mu gradivo koje će on savladati”, zaključila je Đokovićeva majka.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ruga
Ruga
1 godina prije

Jadan Nole, što mi ga je žao.

Tvrle
Tvrle
1 godina prije

Jedna od najčuvenijih spšortskih novinark, Amerikanka, slabo pamtim imena, ali znam da je top u sportskom novinarstvu, je rekla da najsmislenije odgovore na pitanja daju Ljubičić, Ančić i Đoković, u vrijeme dok su prva dvojica još igrali, a ni jednom engleski nije maternji.

drZlikovac
drZlikovac
1 godina prije

Njemu se i vidi da škole nije završio…