Published On: Čet, tra 21st, 2022

Đoković protiv odluke o izbacivanju Rusa i Bjelorusa sa Wimbledona: ”To je ludost! Ne trebaju se tenisači kažnjavati”

Vijest da je Wimbledon zabranio učešće Rusima i Bjelorusima je jučer odjeknula širom svijeta, a svoje mišljenje o njoj je dao i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković.

Đoković, koji sudjeluje na turniru u Beogradu, je nakon tijesne pobjede nad sunarodnjakom Laslom Đereom (2:1) dobio pitanje što misli o odluci Wimbledona.

Iako odluka ide njemu u korist jer mu je glavni rival u borbi za prvo mjesto na ATP listi Rus Daniil Medvedev, on smatra kako je ona pogrešna i da se tenisači ne trebaju kažnjavati zbog ruske agresije na Ukrajinu.

“Uvijek ću osuditi rat, nikada ga neću podržati jer sam ja kao dijete vidio kako to izgleda. Znam koliko je to traumatično iskustvo. Svi u Srbiji znamo što se dogodilo 1999. godine. Na Balkanu smo imali mnogo ratova u bliskoj prošlosti. No, ja ne mogu podržati odluku Wimbledona, mislim da je to ludost. Kada se politika miješa u sport, rezultat toga nije dobar”, poručio je Đoković.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

100/100 TOCNO…🇭🇷

odron
odron
1 mjesec prije

Sada lijepo u ime solidarnosti…bojkotiraj Wimbledon…inače …šuti ako ćeš nastupiti.

kvaternik
kvaternik
1 mjesec prije

Kad osuđuješ rat, druže Đokane, onda se ohrabri i osudi agresorski rat Srbije na Hrvatsku; onda osudi agresiju Rusije (i Bjelorusije) na Ukrajinu; onda osudi ratne zločine, razaranja, silovanja, ubijanja civila i djece (Vukovar, Škabrnja, Dubrovnik…).