Published On: Čet, ruj 26th, 2013

Dok se Hypo banka žali, tužbe se gomilaju

Pred Općinskim sudom u Mostaru početkom tjedna donesena je nova nepravomoćna presuda po tužbi klijenta korisnika kredita vezanog valutnom klauzulom za švicarske franke.

Presuda je donesena polovično u korist klijenta i banke. Iako klijent nije član “Švicarca”, iz ovog udruženja napomenuli su kako je i posljednja presuda jasno pokazala kršenje zakona Federacije BiH prilikom izdavanja ovih kredita.

– Jasno nam je kako ćemo dugo čekati pravomoćnu, odnosno konačnu odluku, ali, obzirom kako godinama plaćamo i 50 posto veće rate, nije nam teško i izdržat ćemo – rekao je Kemal Duraković, predsjednik “Švicarca” za Dnevni avaz.

Iz “Hypo banke”, pak, naglašavaju kako posebno oformljen stručni tim banke trenutno obrađuje brojne individualne zahtjeve za ostvarenje pogodnosti u otplati CHF kredita, što ukazuje “na spremnost klijenata da s bankom postignu dogovor”.

Iz banke su, u svezi s najnovijom presudom, najavili uložiti žalbu u zakonom predviđenom roku jer u njoj vide brojne nedostatke, propuste i nedosljednosti.

Avaz tvrdi kako S druge strane, nove tužbe konstantno pristižu u Općinski sud u Mostaru. Pravni eksperti iz “Švicarca” smatraju kako će svi slučajevi morati biti okončani do sredine 2015.

Dnevnik.ba