Published On: Čet, kol 8th, 2019

Dok hrvatsku policiju osuđuju nepostojećim snimkama, zapadna policija nekažnjeno davi svoje građane

SVAKO MALO U MEDIJSKOM PROSTORU SE POJAVI VIJEST O “NASILJU” HRVATSKE POLICIJE NAD “LIJEČNICIMA” I “PROFESORIMA” KOJI POKUŠAVAJU ILEGALNO UĆI U REPUBLIKU HRVATSKU. GOVORIMO O EKONOMSKIM MIGRANTIMA KOJI ORGANIZIRANO DOLAZE NA GRANICU IZ PAKISTANA, AFGANISTANA, MAROKA, ALŽIRA, TE SIRIJE I DRUGIH ZEMALJA KOJIMA JE NAMETNUT RAT I GOSPODARSKA KRIZA. NE TVRDIMO DA SLIČNI SLUČAJEVI NE POSTOJE, ALI IH MI JOŠ NISMO VIDJELI. NA DRUGOJ STRANI, S KOJE ČESTO DOLAZE OPTUŽBE, IMAMO TON I SLIKU, ALI NE I VOLJU DA SE O TOME PIŠE.

Razni prosvjedi u Francuskoj se nastavljaju. Ne kao prije, ali su tu.  U subotu 3. kolovoza u gradu Nantesu došlo je do još jednog slučaja policijskog nasilja nad Brunom Kaïkom, kojeg je policija davila dok nije izgubio svijest. Bruno je prosvjedovao protiv policijskog nasilja u kojem je nedavno, na Prazniku glazbe, život izgubio Steve Maia Caniço, a kojeg je policija plinom i silom natjerala u vodu gdje se i utopio.

Bruno se našao u bolnici, a nakon što došao sebi, dao je svoju verziju koja se uveliko razliku od policijske, koja tvrdi da mu samo pozlilo od suzavca, a ne davljenja. Brunom Kaïk je odveden iza kamiona gdje ga je policija pretukla i na kraju počela daviti do gubitka svijesti. Ostavljen na ulici bez svijesti, tek nakon nekoliko minuta pomogli su mu vatrogasci, nakon čega je završio u jednodnevnom pritvoru.

Video snimka koju objavljujemo govori da verzija Brune Kaïka ima veći kredibilitet nego verzija policije. Na snimci vidimo Brunu s lisicama i u vrlo teškom stanju. Višesatni pregled je jasno pokazao da Bruno nije izgubio svijest zbog suzavca, nego policijskog nasilja. Bolnica u kojoj je primljen Bruno, jasno je zabilježila da su ga doveli vatrogasci, a ne policija, koja tvrdi suprotno. “Nisam žuti prsluk i protiv sam tehnologije”, završava svoju priču Bruno Kaïk.

Protiv policijskog nasilja svako treba dići svoj glas. Nebitno, radili se o nasilju hrvatskih policajaca ili zapadnih. Dokazi za policijsko nasilje na Zapadu su svuda oko nas, a za policajce Republike Hrvatske dokaze još čekamo, piše logično.com

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare