Published On: Uto, tra 18th, 2017

DOK EUROPA STRAHUJE IZETBEGOVIĆ POZDRAVIO REZULTAT REFERENDUMA U TURSKOJ: “To će definitivno stabilizirati Tursku i učiniti je još snažnijom silom”

Bakir-i-Erdogan-400x279

I dok poskok.info godinama upozorava na neoosmansku prijetnju samostalnosti BiH, danas glasnogovornik njene politike službeno pozdravlja politiku takve Erdoganove Turske. Proeuropska BiH s čuđenjem gleda na taj čin. Jer, kako je moguće da netko ne voli svoju državu? Kad se u Mostaru priredio vatromet povodom predaje aplikacije za članstvo u EU, Sarajevo je ismijavao taj čin. Te je prerano, te je to samo spin Hrvata, te BiH nema šanse. Ipak, vidi se koliko je taj vatromet bio značajan. To je bio vatromet upozorenja da bi se moglo dogoditi ovo što se dogodilo: SDA i njen predsjednik pozdravljaju ono što se Europi gadi: diktatura jednog sultana.

Upozoravali smo i na to da je SDA članica EPP-a, kao i HDZ BiH, HSS i HDZ 1990. Ali da taj SDA se ne ponaša u skladu s politikom EPP-a. Evo još jednog dokaza, pa je pitanje zašto je SDA i dalje stranka unutar obiteljskog EPP-a.

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da pozdravlja rezultate referenduma u Turskoj, donosi Fena.

“To će definitivno, po meni, stabilizirati prilike u Turskoj, učiniti je još snažnijom regionalnom silom. Ona igra jednu vrlo stabilizirajuću, jednu vrlo pozitivnu ulogu u tom dijelu svijeta i mislim da je dobro da u Turskoj bude jedno snažno liderstvo”, kazao je Izetbegović.

Na ustavnom referendumu u Turskoj pobijedila je opcija koja podržava izmjenu sistema vlasti pri čemu će veće ovlasti dobiti predsjednik Republike.Predložena reforma predviđa, između ostalog, jačanje ovlasti predsjednika države, a ukidanje funkcije premijera.

Poskok.info