Published On: Sub, lis 15th, 2016

Dok čekaju poziv Tužiteljstva, evo od čega strahuje Dodikov tim

Predsjednik RS-a Milorad Dodik još uvijek nije dobio poziv za saslušanje u Tužiteljstvu BiH zbog neprovođenja odluke Ustavnog suda BiH i organiziranja referenduma o Danu RS-a na području ovog entiteta.

Kako Faktor doznaje, odvjetički tim u RS-u uključen u predmet “referendum” ima informacije da bi Dodik, kad se pojavi pred tužiteljem, mogao biti saslušan i o drugim predmetima.
– Teoretski to je moguće, da bude pozvan u Tužiteljstvo BiH zbog jednog predmeta, a saslušan i u okviru sasvim drugog. Također, bojimo se da je to i praktično moguće i da će se upravo to i dogoditi, te da je poziv na okolnosti referenduma dio jedne jako loše namjere Tužiteljstva BiH – kazao je za Faktor dobro obaviješten izvor uključen u ovaj predmet.
Ovaj sugovornik nije želio spekulirti o kojim još istragama bi Dodik mogao odgovarati pred tužiteljem, ali neslužbeno doznaju da su to predmeti “Stanari”, “Boska”, “vila u Beogradu” i bankarski sektor RS-a.
Također, sugovornik je potvrdio da su prilikom nedavnog saslušanja u Sarajevu, članovi Povjerenstva za provođenje referenduma RS-a čak pitali tužitelja hoće li i kada predsjedniku RS-a biti upućen novi poziv, ali da on to nije želio precizirati.
Goran Bubić, Dodikov odvjetnik je za neke banjolučke medije potvrdio da njegov klijent još nije dobio nikakav novi poziv za saslušanje u Tužiteljstvu BiH.
Navodno bi Dodiku poziv treba biti uručen najvjerojatnije sljedeći tjedan, a spekulira se da bi se na kraju ipak mogao pojaviti u Sarajevu, te ući na sporedni ulaz uz najviše mjere osiguranja.
Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić jučer nije želio razjasniti je li Dodiku poslan najavljeni poziv za saslušanje drugi put, nakon što se prvi put nije odazvao.
– Pitajte Dodikovog odvjetnika – rekao je Grubešić.