Published On: Uto, ožu 15th, 2022

Dogovoren četvrti krug sankcija Rusiji

Države članice Europske unije dogovorile su četvrti paket sankcija protiv Rusije nakon njene invazije na Ukrajinu, objavilo je francusko predsjedništvo EU na Twitteru u ponedjeljak.

Detalji sankcija još nisu objavljeni, ali je francusko predsjedništvo priopćilo da će trgovinski status “najpovlaštenije zemlje” Rusiji biti ukinut.

To bi moglo otvoriti vrata bloku da uvede kaznene tarife za ruske robe i staviti Rusiju u rang zemalja kao što su Sjeverna Koreja ili Iran.

Sankcije bi trebale uključivati zabranu uvoza ruskog čelika i željeza, uključujući luksuzne robe kao što su vozila vrijedna više od 50.000 eura i zabranu ulaganja u naftne kompanije i energetski sektor, sudeći po diplomatskim izvorima.

One bi također uključivale vlasnika nogometnog kluba Chelsea, Romana Abramoviča i 14 ostalih s liste EU sankcioniranih ruskih milijardera, tvrde diplomati.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen također je priopćila da EU radi na suspenziji prava ruskog članstva u vodećim multilateralnim institucijama, među kojima su Međunarodni monetarni fond i Svjetska banka.

Posljednje sankcije službeno će stupiti na snagu kada budu objavljene u službenom glasniku EU, što će uskoro uslijediti, prenosi AP.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
1 Komentar
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimac

Sankcije na kondome i lurikante…..ruje hadre brez i nasuvo…😜