Published On: Sub, ožu. 31st, 2018

DOGOVOR DODIKA S PAVIĆEM I ĐOKIĆEM: SNSD daje kandidata i za Predsjedništvo BiH i za predsjednika RS

Milorad Dodik, Marko Pavić i Petar Đokić, lideri SNSD-a, DNS-a i SP-a, potpisali su Sporazum o predizbornoj i postizbornoj suradnji.

Dodik je, kako pišu “Nezavisne novine” rekao da su se koalicijski partneri dogovorili da SNSD da oba kandidata, za predsjednika i člana Predsjedništva BiH, te da će ostale funkcije biti podjeljene na osnovu rezultata izbora.

“Ovo je koalicija koja će dati odgovore na sve izazove. Uvjereni smo da će ova koalicija osvojiti najbolji rezultat u povjesti”, rekao je Dodik, dodajući da stabilnost ove koalicije nikada nije bila dovedena u pitanje.

Dodik je rekao da je veoma optimističan, i da prema javnom mnjenju imaju podršku birača između između 65 i 70 posto.

Pavić je rekao da je potpisivanje Sporazuma logična posljedica odnosa koji vladaju u koaliciji te da će se u budućem razdoblju koncentrirati na ekonomiju i zapošljavanje u Republici Srpskoj.

“Današnji potpisi su jamstvo još četiri godine stabilnosti RS. Očekujemo da ćemo imati još veću podršku građana”, rekao je Pavić naglašavajući da je jako važno da se vlast osvoji na obe razine, odnosno u RS i BiH.

Nakon potpisanog Sporazuma, Đokić je rekao da će koalicija uložiti maksimalne napore u cilju ekonomske stabilnosti i razvoja.

“Nismo pobjegli ni od jednog problema koji se pojavljivao, a tako će biti i u budućnosti”, rekao je Đokić dodajući da se radi o najdugovječnijoj koaliciji.

Na pitanje tko će biti kandidat za predsjednika RS, Dodik je rekao da se vrlo dobro zna tko će biti, ali da će oni izabrati trenutak kada će to priopćiti./HMS/