Published On: Pon, stu 26th, 2018

Dodikovim osiguranju zabranjeno unošenje oružja u Predsjedništvo BiH

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH poslala je Miloradu Dodiku, predsjedatelju Predsjedništva BiH, akt kojim ga obavještava da nijedna policijska agencija, izuzimajući pripadnike Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, u zgradu Predsjedništva BiH ne može unositi oružje.

To je potvrdio izvor “Nezavisnih”, koji ističe da ovaj dokument potpisuje Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a on je bio nedostupan za komentar.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je Dragan Lukač, ministar unutarnjih poslova RS, potvrdio da će Dodika i dalje osiguravati pripadnici MUP-a Republike Srpske.

Lukač je tada pojasnio da Zakon o direkciji omogućava da ljudi koji su do sada bili pratitelji Milorada Dodika to i ostanu.

Dodik je ranije rekao da će ga u Sarajevu isključivo štititi policija Republike Srpske jer samo u nju ima povjerenja.

“U te neke zajedničke jedinice nemam povjerenje. Neće me oni osiguravati. Imat ćemo suradnju s Vladom Republike Srpske, ne treba mi osiguranje na nivou BiH. Zar trebam prihvatiti da me čuva SIPA koja me prije tri mjeseca htjela uhititi zatvoriti me i pretresti moju kuću”, rekao je tada Dodik./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare