Published On: Pet, tra 1st, 2022

Dodikova poruka Orbanu u ime Srba Srpske, regije i Mađarske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poželio je uspjeh i pobjedu aktualnom predsjedniku mađarske Vlade Viktoru Orbanu na predstojećim općim izborima, koji će biti održani 3. travnja.

“Srbi Republike Srpske, Srbi regije, Srbi u Mađarskoj, čvrsto stoje uz Vas kao premijerskog kandidata i uz Vašu stranku Fides, i želimo Vam uspjeh i pobjedu na predstojećim opštim izborima. Oni koji imaju pravo glasa u Mađarskoj, prema mojoj preporuci, glasat će za Vas”, istakao je Dodik u pismu upućenom Orbanu.

Navodeći da je u nekoliko navrata bio u poziciji da piše Orbanu tijekom trajanja njegovog dosadašnjeg premijerskog mandata, Dodik je istaknuo kako je svako od pisama izražavalo njegovu osobnu podršku, ali i podršku Srba iz zemalja Zapadnog Balkana, posebno onih koji žive u Republici Srpskoj i Mađarskoj.

“Navedena podrška nije bila zasnovana samo na činjenici da ste jedan od najvažnijih lidera u Europi. Kao političar, dijelim vašu viziju regije, središnje i istočne Europe, ali i Europe u cjelini. U svojstvu lidera Srba u Republici Srpskoj i na razini institucija u BiH, ja, moja politička stranka i moj narod izuzetno smo cijenili Vaš stav koji ste hrabro zauzeli prema situaciji u BiH, ali i šire”, naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je izrazio uvjerenje da brojni svjetski lideri gledaju na Orbanov premijerski mandat kao na jedan od dinamičnih, energičnih i optimističnih.

“Način na koji vodite unutrašnju i vanjsku politiku Mađarske u ovim, za Europu i svijet izrazito turbulentnim vremenima, jeste za svako divljenje i pohvalu”, naveo je Dodik.

U pismu je naveo kako se iskreno nada ”da će ponovo biti u prilici da Orbanu čestita na obnovljenom premijerskom mandatu nakon 3. travnja”.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Hebe se nama što Mađarska nema MORE…nema ni SRBIJA…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

eagle
eagle
1 mjesec prije

kme kme druže horbane kme popu ši li mi popu šimi