DODIK: Zoran Milanović je samo jedan normalan čovjek. Tu je sva tajna naših dobrih odnosa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dao je intervju za RTL u kojem je govorio o susretu s prvim čovjekom Rusije Vladimirom Putinom koji je najavljen za početak studenoga.

 Početkom sljedećeg mjeseca idem u Rusiju. Imam o mnogo čemu razgovarati s Putinom. Mislim da je on veliki državnik i da je svima čast što imaju priliku sjediti s njim – rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Novinar spomenutog zagrebačkog medija tada ga je upitao “u čemu je tajna njegovog dobrog odnosa s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem”.

– Nema nikakve tajne. On je normalan čovjek s kojim sam u dobrim odnosima. Niti sam ja njemu dužan, niti je on meni dužan. samo dijelimo normalne stvari. On je važan državnik. Zbog toga ga cijenim. On dobro i uspješno vodi svoju zemlju, na pravi način i vodi računa o njenom suverenitetu – rekao je Dodik.

Zamolili su predsjednika Srpske i da komentira ranije tvrdnje ministra obrane BiH Zukana Heleza da planira pobjeći iz BiH.

– Ostajem u Republici Srpskoj. Živim i rođen sam u Banja Luci i tu ću i nastaviti živjeti. Zašto ne bih ostao. Imam sedmero unučadi. Volim svoj kraj – rekao je Dodik.