Published On: Pet, ruj 26th, 2014

Dodik: Živjeti po Daytonu ili RS ide svojim putem

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da se “mešetari” iz Veleposlanstva SAD u BiH žele direktno upetljati u izborni proces, s ciljem stvaranja nestabilne strukture u RS i FBiH poslije izbora.

“Dolazi do direktnog miješanja kroz spotove USAID-a, kroz direktna obraćanja, razna pisma službenika, a daje se nevladinim organizacijama novac čime se stvara dodatna pometnja”, istakao je Dodik. Prema njegovim riječima, BiH će morati vratiti otete nadležnosti, ukinuti Sud i Tužiteljstvo BiH jer to nema u ingerencijama, te prekomponirati i vratiti u ustavne okvire fiskalni sustav, što ne predstavlja razgradnju BiH.

“BiH će razgraditi nehtijenje i nepodržavanje ustavnog poretka kako je napisan. Pošto nitko neće razgovarati o toj temi, RS neće oklijevati razviti svoj proces traženja dodatnog suvereniteta i samostalnosti i to ne treba nikog da iznenadi”, rekao je Dodik za OBN.

Poručio je da je najvažnije očuvati mir u BiH.

“Ja nisam čovjek sukoba, već čovjek razgovora, s jasnim stavom što je interes Srpske. RS može živjeti u BiH samo pod uvjetom da se BiH vrati na izvorni Dayton, a ako se ne vrati, RS ide svojim putem”, poručio je Dodik.

 

 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare