Published On: Sri, kol 17th, 2022

DODIK: Zbog rezolucije Bundestaga RS je protiv dolaska njemačkih vojnika u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Njemačka ne može u BiH imati povjerenje Srba i Republike Srpske, imajući u vidu ranije usvojenu rezoluciju u Bundestagu, koja govori da treba promijeniti politički sustav i sve koncentrirati na razinu BiH, te ukinuti entitete.

Komentirajući dolazak njemačkih vojnika u BiH u sastavu operacije Altea, Dodik je rekao da Srbi ne odlučuju o tome tko čini taj sastav, ne mogu ništa uraditi i mogu samo imati svoje mišljenje.

– Imajući u vidu, pogotovo u posljednje vrijeme, politiku Njemačke koja se odrazila kroz pitanja njihove rezolucije u Bundestagu koju su donijeli, mi ne možemo imati povjerenje u tu vojnu strukturu i da je ovo isključivo vezano za taj segment. Imajući u vidu da je tom rezolucijom Bundestaga rečeno da se zadire u ustavno-pravni poredak, to je tipično miješanje u stvari jedne zemlje – rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je istaknuo da je protiv dolaska njemačkih vojnika u BiH.

– Ako to nešto i znači, ali očigledno ne može se zaustaviti. Ukazivat ćemo na ove sve momente i elemente zašto sam protiv. Njemačka ovdje, ne samo zbog povijesnih, nego i aktualnih pristupa BiH, apsolutno ne može imati povjerenje nas Srba i Republike Srpske, imajući u vidu ranije usvojenu rezoluciju u Bundestagu, koja govori o tome da treba promijeniti politički sustav i treba sve koncentrirati na razinu BiH, ukinuti entitete i mi ne možemo imati povjerenje i dati podršku takvoj politici Njemačke i njenom prisustvu ovdje – naveo je Dodik.

Prvi vojnici njemačkog vojnog kontingenta u operaciju Altea, njih 50, stigli su jučer, a ostatak će biti raspoređen u fazama./HMS/

guest
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Placi Mile placi al ko tebe sta pita.

Dritan
Dritan
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Gdje si antifašista idi masi zastavicama bundestaga sad kad budu prolazili.Tako ti je i dido mlatio kad su dolazili njihovi djedovi 1941.Pokenjamo vam se na antifasizam.A ovih 50 vojnika ćemo natjerati da se odu na Kozaru da se izvine za masakr i pokolj koji su počinili uz pomoć vas antifašista iz Kozarca i okoline Prijedora.I poslije toga idu u Bihać ima tamo spomenik za 6000 žrtava,ima i u Sanskom Mostu 3000 žrtava i u Banja Luci oko 5000 zrtava pa u Drvar da se upoznaju sa desantom.Pa onda na Neretvu da vide srušeni most pa na Sutjesku da vide spomenik onda mogu u Sarajevo na ćevape kod vas kao kad su se njihovi djedovi umorili od klanja pa svrate na Božu limunadu i ćevape.Jer u Sarajevu sigurno metak nisu mogli dobiti.

Last edited 1 mjesec prije by Dritan
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Dritan
1 mjesec prije

Tišu DJIKANE SVETOSAVSKI teroristo i u prošlom ratu si ovdje ubijao hrvate i bošnjake dok ti je cijela srbija sa nedicem prva u EVROPI p.o.b.i.la JEVREJE koji su 500 godina bili pod muslimanskom ZAŠTITOM…a sada pričati laži o kozari koja je bila redarstvena operacija…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Dotući će vas muslimane dodik ,neće vas ništa ni pitati😂😂

Dritan
Dritan
1 mjesec prije

Kakva rezolucija bundestaga.Srbi su protiv dolaska ovih fašista jer su zadnji put pocinili genocid.Tako trebaš reci mozgove.Odvedi ih na stratista gdje su njihovi dedovi ostavili kosti.Kozara,Neretva ,Sutjeska Drvar.neka vide gdje su udarali i nista nisu mogli smrdljivi.A rezoluciju mogu sebi da zabodu u dupe.E da si pametan političar kao sto nisi onda bi sa ovim sarajevskim odobravanjem dolaska ovih potomaka nacista.Raskrinkao njihovu tobozu antifasisticku prošlost.

Last edited 1 mjesec prije by Dritan
Dritan
Dritan
1 mjesec prije

Opet nam donijeli GARONJE.Zadnji put njihove dide ostavile ovih garonja ,da je svaka kuća imala jednog za Božića da se nadje a dobro je dosao i protiv domaćih nacista zadnji put.Ovaj garonja MG3 je novije generacije na 7,62 NATO, ali je isto pa moze i od 7,9 cijev samo da se ubaci i dere opet onu staru municiju 7,9.

Last edited 1 mjesec prije by Dritan
Dritan
Dritan
1 mjesec prije

Sad ćemo da vidimo ko su antifasisti ako fašisti bili u ww2.Oni koji budu prozivali ove njemce za partizanske ofanzive i stratista koja su ostavili za sobom to su potomci antifašista koga boli uvo za to sve go fašista.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Dritan
1 mjesec prije

Tišu DJIKANE SVETOSAVSKI teroristo eto Š šahbaza

Danilo V
Danilo V
1 mjesec prije

Najveca laz u istoriji civilizacije ..
Da su Nemci izvrsili denacifikaciju u svom narodu..
Laz kao Svemir..
Oni su okot i leglo nacizma..
Te Dojcenazzischveinen su samo izvrsile RENACIFIKACIJU..uz aktiviranje preko Slovenije..Hrvatske..pa potom Poljske ..Estonije ..Litvanije ..Letonije..i Ukrajine..

Kiseljak
Kiseljak
1 mjesec prije

Zar je moguče traktorista se pogubio.A pre neki mjesec formira vojsku prenosi nadleznosti prc šta bi sad ako se kaze pita.Smirise ga švabe da se više ni u Laktašima ne pita više.

HR🇭🇷HB
HR🇭🇷HB
1 mjesec prije

geopolitika na djelu ,mali narodi to ne mogu spriječiti.

Kresimir !.!!.. svinj@r sm®d0
Kresimir !.!!.. svinj@r sm®d0
1 mjesec prije

Mile ne smije ni zamisliti šta bi bilo od bosanskih srba ako dođe do konflikta, zna koja bi osveta bila