Published On: Fri, Jan 11th, 2019

DODIK: Zahvalan sam Čoviću, on želi graditi dijalog, i mi ćemo se odazvati njihovu pozivu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik govorio je danas o prisustvu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i veleposlanika Hrvatske u BiH Ivana Del Vechija na jednom od prijema povodom obilježavanja Dana Republike Srpske.

Prisustvo Čovića i Del Vehcija na ovom prijemu izazvalo je mnogo komentara u BiH, ali i Hrvatskoj.

“Nama su dragi svi gosti koji dođu i zahvalan sam ljudima koji su tu bili. Koliko znam, veleposlanik nije bio ni na prijemu odlikovanja kod predsjednice, nije bio ni na defileu, ni na akademiji, a negdje ranije smo se dogovorili da se vidimo toga dana u Banjaluci. Negdje na samom kraju prijema ja sam se sreo s njim. Kako to netko tumači to je njihova stvar. U svakom slučaju, veoma sam zadovoljan i zahvalan sam gospodinu Čoviću što je bio s ljudima iz hrvatskog naroda i mislim da to zaslužuje našu pažnju”, poručio je Dodik.

“Želim kazati veoma jasno da ćemo i mi na njihov poziv kada budu obilježavali važne narodne praznike, mi ćemo biti, bez obzira što imamo mnogo neraščišćenih povjesnih pitanja. U tom pogledu ne vidim nijedan problem”, naveo je Dodik.

Kako je kazao, vidio je orkestrirani napad na one koji bili na svečanosti.

“Još jednom sam zahvalan gospodinu Čoviću. Mislim da je to dio njegovog opredjeljenja da gradi dijalog s narodima u BiH”, kazao je Dodik./HMS/