Published On: Čet, ruj 27th, 2018

DODIK: Zahtjevam, apeliram, molim, tražim… neka Tužiteljstvo rješi slučaj Dragičević

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je apelirao da tužiteljstvo ubrza rasvjetljavanje smrti mladića Davida Dragičevića jer je to jedino mjesto gdje to može biti riješeno.

“Apeliram, zahtijevam, molim, tražim i sve što je potrebno da tužiteljstvo ubrza neophodne radnje”, rekao je Dodik večeras za Radio-televiziju Republike Srpske.

Dodik je rekao i da razumije bol Davora Dragičevića, kao oca koji je izgubio dijete, ali da ponekad izgubi smirenost, učini grešku i kaže neku pogrešnu izjavu.

“Tako je bilo i u slučaju Davora Dragičevića. Rekao sam nešto pogrešno, za to pogrešno se ispričavam. Običan sam čovjek, ali i čovjek koji nosi dosta odgovornosti, ali nikada nisam izgubio osjećaj suosjećanja s ljudim u njihovim tragedijama”, naveo je Dodik.

Odgovarajući na pitanje može li ovo pitanje utjecati na ishod izbora, Dodik kaže da je to pitanje prisutno u javnosti, ali da izbori i predizborno vrijeme nose i niz drugih koja čekaju odgovor.

“To su pitanja našeg opstanka, očuvanja Republike Srpske, njene snage, političke, ekonomske i socijalne pozicije, njenih prijatelja, pa čak i onih koji žele da ona nestane”, naglasio je Dodik.

Miješanje stranaca i izborni proces

Kada je riječ o miješanju stranaca u izborni proces, Dodik je naveo da se za to zna, ali da je veoma važno ukazivati na to, a najvažnije pitanje jeste tko se tome može suprotstaviti, odnosno tko želi, ima karakter i snagu braniti Srpsku.

“Ne smijemo olako preći preko tih činjenica jer su stranci već 20 godina neprestano atakirali na naše pravo i slobodu. Zato je važno da oni koji vode Republiku Srpsku ne dozvole razvoj bilo kakvih procesa koji je mogu ugroziti”, ističe Dodik./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare