Published On: Pet, velj 1st, 2013

Dodik vulgarnim psovkama napao direktora BN televizije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prije nekoliko mjeseci, na najvulgarniji način, izvrijeđao je direktora BN televizije Vladu Trišića, zbog vijesti koju je ta televizija prenijela, prenosi Kurir.
Dodik: Ma jebem ti mater!
Trišić: Pa dobro, takav način komunikacije nema smisla, zaista.
Dodik: Šta nema smisla?! Snim’me, pička ti materina, pa me pusti u Dnevnik. Jebaću ti majku, je l’ ti jasno! Do sad’ sam te poštovao, mislio sam da treba bit’ korektan. Jebaću ti mater, imam dvije godine, jebaću ti majku! Zdravo!

Ovo je, prema tvrdnjama Trišića samo jedan u nizu uvredljivih razgovora koje je prvi čovjek Srpske uputio novinarima i urednicima ove televizije.
Prema riječima direktora Vlade Trišića, povod za napade na njih je prenošenje vijesti koje se ne dopadaju Miloradu Dodiku.
– BN televizija je samo prenijela vijest koju su objavili i drugi mediji (Tanjug, Kurir, B92…) o imovini Milorada Dodika. Pozvali smo ga za izjavu i sve to emitovali u Dnevniku. Sutradan je uslijedio poziv sa salvom uvreda i prijetnji – ispričao je za Kurir Trišić.
Milorad Dodik kaže za Kurir da je odnos koji ima prema ljudima po onoj narodnoj: “svakom po zasluzi”, pa tako i sa novinarima te televizije.
– Nismo u ljubavi, ako na to mislite. To jeste mala šala, ali nisam nikada nikoga vrijeđao. To što neko zloupotrebljava svoju profesiju govori samo o njima. A laži su da sam bilo kome slao poresku. Kako ja to mogu?! Ja sam predsjednik, a ne direktor poreske uprave. Zakoni se u RS poštuju, pa ako su radili po zakonu ne znam zašto bi bilo ko strahovao – rekao je Dodik.
Juče je, kako navode u BN televiziji, Dodik u njihovu medijsku kuću poslao i inspektore.
– Porezna uprava Republike Srpske koju direktno preko svog pulena, direktorice Zore Vidović, kontrolira osobno Milorad Dodik, po ekspresnom nalogu upućena je u BN Televiziju. Datum naloga datira od 30.01.2013, a porezna kontrola već danas, oko 11 sati, ušla je u prostorije BN Televizije – kažu u ovoj televiziji.