Published On: Uto, srp 2nd, 2019

DODIK: Vojska neće ići na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom

Srpski član i predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da BiH neće fizički zatvarati granice prema Srbiji i Crnoj Gori kako se to navodi u zaključku Vijeća ministara u tehničkom mandatu kojim se od ministrice obrane Marine Pendeš traži bataljun Oružanih snaga BiH za te namjene.

“Dobro se zna da je vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Predsjedništvo BiH i ja kao predsjedatelj Predsjedništva neću dozvoliti da se granice zatvaraju. Potpuno mi je poznata netrpeljivost militantnog (Denisa) Zvizdića prema Srbiji, koji bi umjesto zatvaranja granica trebao razmišljati o tome kako naći rješenje za problem dolaska migranata u BiH u dijalogu sa Srbijom i Crnom Gorom, a ne da se šalje vojska na granice”, istakao je Dodik.

Poručivši da vojska neće ići na granice, Dodik je rekao da je Zvizdićev prvenstveni zadatak tražiti rješenje kako usmjeriti migrante da idu prema Europskoj uniji, što im i jeste željena destinacija, a ne kako zatvarati granice prema našim susjedima.

Srpski član i predsjedatelj Predsjedništva BiH podsjetio je da Vijeće ministara u tehničkom mandatu još nije dostavilo Predsjedništvu BiH sveobuhvatan izvještaj o migracijama.

On je naveo da je Vijeće ministara trebalo do 19. lipnja dostaviti sređen dokument koji će obuhvatiti mjere u vezi s migrantskom krizom, među kojima neće biti izlaženja vojske na granicu.

“Moramo imati efektivne, a ne militantne mjere koje nam predlaže Vijeće ministara, kao pomoćno tijelo Predsjedništva BiH i očekujem da to učine”, naglasio je Dodik./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare