Published On: Pon, stu 10th, 2014

Dodik: SDA nastoji provocirati nestabilnost u RS

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je na uput novinara da komentira dogovorenu koaliciju SDA,DF-a i SDS-a upitao „što je to bilo u Sarajevu“?

– Ne pratim to, gledam utakmicu, pojasnio je Dodik za Avaz. Lider SNSD-a smatra kako SDA, DF i SDS, nemaju dovoljnu većinu u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

– Ne znam kako će oni to formirati. Oni očekuju da se HDZ njima priključi. Očito je ovdje, a to govori o licemjerju u politici u BiH, da SDA pokušava spasiti SDS. Njihovo partnerstvo i u tijeku rata bilo je iskreno, a ne ratujuće. U svakom slučaju, vidjet ćemo kako će se to razvijati, kazao je Dodik. Dodao je kako vjeruje u dogovor s HDZ-om te kako na nivou RS imaju većinu. 

– Stranke su slobodne praviti savezništvo kako misle da im je najbolje. SDA pokušava igrati igru nezaobilaznog faktora, naglasio je Dodik koji nije mogao govoriti o detaljima jer ne zna kako izgleda sporazum.

Dodik je također ocijenio da SDA nastoji provocirati nestabilnost u RS i dalje podjele dva bloka u tom entitetu, ali kako mu je “nevjerojatno da je DF saveznika našla u SDS-u”.

Dnevnik.ba