Published On: Čet, ruj 21st, 2017

DODIK VELEPOSLANIKU HRVATSKE: RS se ne protivi izgradnji Pelješkog mosta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci s veleposlanikom Hrvatske u BiH Ivanom Del Vekijem. Tijekom sastanka najviše pažnje posvećeno je izgradnji mosta na Savi kod Gradiške, izgradnji Pelješkog mosta i Ugovoru o Transportnoj zajednici, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Predsjednik Republike Srpske izrazio je nadu da će pitanje izgradnje mosta na Savi biti riješeno u najskorije moguće vrijeme i ponovio stav da se Republika Srpska ne protivi izgradnji Pelješkog mosta, smatrajući da Hrvatska ima pravo da na svojoj teritoriji gradi infrastrukturne objekte.

Što se tiče Ugovora o Transportnoj zajednici, Dodik je ponovio da Republika Srpska podržava taj ugovor uz uvjet da on uvažava već dogovoreni mehanizam koordinacije u BiH.

Predsjednik Republike Srpske i veleposlanik Hrvatske razmijenili su mišljenja i o ostalim aktualnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH, priopćeno je iz Dodikova ureda./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>