Published On: Sat, Feb 25th, 2017

DODIK: Uvijek ćemo biti na strani Srbije, u BiH smo pod moranjem

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Bakir Izetbegović “razorio Predsjedništvo BiH” i da će svi budući pokušaji stranaca prisiliti druge da sudjeluju u funkcioniranju i radu organa BiH neminovno morati uključe tu spoznaju.

“Sada i oni u Republici Srpskoj koji su vjerovali da treba da tamo rade i onda kada su ti organi radili protiv nas imaju dobru praksu Izetbegovića”, rekao je Dodik za beogradsku “Politiku”.

On je ocijenio da u Srpskom svi trebaju ostati jedinstveni i da na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske donesu odluke važne za daljnje pozicioniranje u BiH.

Dodik je istakao da to podrazumijeva rješavanje mnogih pitanja koja se ne tiču ​​samo “uzurpacije Predsjedništva BiH od strane Izetbegovića”.

“Da bismo se mi u punom kapacitetu vratili u organe BiH moramo riješiti i problem stranih sudaca, ali i nametanja odluka visokog prestavnika dvadesetak godina, kao i to kako ubuduće spriječiti ovakva neustavna ponašanja. Ako hoće u redu je, a ako neće, nama je sasvim dovoljna i Republika Srpska “, poručio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske ocijenio je da je Srbija napadnuta ovim činom i agresivnim ponašanjem, te istaknuo da je posebno iritantno što je to urađeno prema zemlji koja je u proteklom vremenu pokazivala želju i sposobnost za jačanje suradnje i mira u regiji.

“Baš to Izetbegoviću i smeta jer nastoji stvoriti privid od takve Srbije”, ukazao je Dodik.

Predsjednik Srpskog je Izetbegovićeve optužbe o suradnji sa Srbijom ocijenio smiješnim. “Naprosto, uvijek ćemo biti na strani Srbije. To je država koja nas interesuje, u BiH smo pod moranjem”, poručio je Dodik./HMS/