Published On: Pet, srp 16th, 2021

DODIK: Ustavni sud politička alatka u rukama onih koji se kunu u BiH, a čine sve da je ruše

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Republika Srpska i Srbi više nemaju što tražiti od Ustavnog suda BiH osim da suci tog suda kazneno odgovaraju za kršenje Ustava BiH.

Dodik je istaknuo da je Ustavni sud BiH od ustavobranitelja, što im je ustavna obaveza, odavno postao politička alatka u rukama onih koji se kunu u BiH a čine sve da je sruše.

Upitan da prokomentira odluku Ustavnog suda da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, koji je svojom apelacijom osporio predsjedatelj Predsjedništva BiH, u suglasnosti s Ustavom BiH, Dodik je rekao da ne postoji suglasnost Predsjedništva BiH na zastavu BiH, što je propisano Ustavom, te je stoga iole pravno pismenoj osobi jasno da Zakon o zastavi BiH nije u skladu s Ustavom BiH.

“Podnoseći apelaciju nisam očekivao da Ustavni sud BiH zaštiti Ustav, jer ga ni do sada nije štitio. Htio sam da na očiglednom primjeru pokažem u koje svrhe se u kontinuitetu koristi Ustavni sud. I ova presuda pokazuje da Ustavni sud BiH radi protiv Ustava BiH i da su gotovo sve presude protivne Ustavom i zakonom zaštićenim interesima Republike Srpske i srpskog naroda”, naglasio je Dodik./Srna/HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x