Published On: Uto, pro 11th, 2018

DODIK: Ukoliko bošnjački članovi Predsjedništva budu spremni na izmjene Zakona o zastavi, imamo rješenje

Naime, Dodik je naglasio da ne želi da zasjeda u zgradi Predsjedništva BiH ukoliko u sali ne bude istaknuta zastava RS-a, ili izbačena zastava BiH.

“U FBiH nema niti jednog obilježja srpskog naroda, ja ne želim da budem diskriminiran u Predsjedništvu. Ovo je zemlja i srpskog naroda. Mogu raditi ukoliko zastava BiH bude izbačena. Predložit ću izmjene Poslovnika o radu da se ubaci zastava RS-a. Ukoliko Bošnjaci budu spremni na izmjene Zakona o zastavi imat ćemo rješenje”, kazao je Dodik.

Potom je kazao da on i Džaferović potpuno različito tumače Poslovnik o radu Predsjedništva BiH.

“Član 1 stav 3 Ustava kaže da je BiH sastavljena od dva ravnopravna entiteta. To što je ta stvar tako visoko u Ustavu istaknuta, dovoljno govori o važnosti onoga o čemu govorim”, kazao je Dodik.

Upitan što će dalje biti ukoliko se sjednice nastave otkazivati, Dodik je poručio:

“Meni je manje stalo do te njihove Bosne nego njima. Ja imam pravo odgoditi sjednicu, ako ne žele videolinkom šta me briga. Neću da radim u uvjetima koje mi je neko nametnuo”, kazao je.

Na kraju je istaknuo da će do četvrtka stranke pismeno dostaviti ime mandatara.

“Mi imamo naš prijedlog. DNS nema svoj prijedlog i oni će podržati nas”, istakao je.

Prema ranijoj izjavi Šefika Džaferovića, on neće pristati da se sutrašnja sjednica održi videolinkom, te je izvjesno da će biti otkazana.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare