Published On: Sri, tra 13th, 2022

Dodik: U BiH uvedena ambasadokracija

“Za sada to nije slučaj, jer nakon što su izgubile pozicije u Afganistanu i drugdje, SAD se pokušavaju držati svojih starih navika i pokušavaju nama nametati svoju pravila koja idu u njihovu korist. Predstavljeni smo kao bliski ruskim i kineskim interesima u regiji, a kada Emmanuel Macron potpisuje ugovore s kineskim predsjednikom Yi Pingom tada ne govore o kineskom utjecaju, ali kada ovdje napravimo malu rutu od stotinu milijuna eura, to se smatra kineskim utjecajem”, istakao je Dodik, prenosi Klix.

Smatra da problem demokracije u BiH dolazi sa Zapada, koji umjesto partnerstva traži odanost.

“Uveli su poseban oblik vladavine, ambasadokraciju – svakog petka popodne čekamo što je dobro za nas, a nas nitko ne pita što je dobro za nas. Ovakva situacija postoji dugi niz godina i ništa se nije promijenilo”, rekao je Dodik.

Istakao je da više voli podršku naroda, nego zapadnih birokrata koji nameću pravila.

“Prihvaćen sam kao jedan od rijetkih političara koji su podržavali Daytonski sporazum i na tome sam gradio svoju karijeru. Vjerovao sam da, kada se rat završi i potpiše Daytonski sporazum, možemo ispuniti svoje obveze, da će BiH postati ustavna država, a ne navođena raketa ispaljena iz Washingtona, Pariza, Londona ili Bruxellesa”, rekao je Dodik.

Osim toga, Dodik je rekao da će se pobijediti na narednim izborima u BiH, te da će mu u tome pomoći i nepravedan odnos europskih zemalja.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
drZlikovac
drZlikovac
3 mjeseci prije

Klempavi…dosadio si više i Bogu i narodu..

Chevrolet
Chevrolet
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
3 mjeseci prije

Neka njega jos bar 20 godina na funkciji

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

bog ti da zdravlja i dug zivot junace….imas moj glas

Šaćir soros
Šaćir soros
3 mjeseci prije

Nešto se nama muslimanima sprema a mi glup,ani ne kužimo još, lagumdžija kaže da će nas istrijeb,iti vrlo brzo..