Published On: Uto, pro 7th, 2021

DODIK: Od Oružanih snaga BiH nema ništa, fali 40 posto Hrvata, a te kvote bi muslimani da popune, napisali smo zakon o Vojsci RS

Informacije o nadležnostima entiteta koje su vremenom i izglasavanjem u Parlamentu BiH prešle na državu će biti razmatrana na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, a Dodik je najavio da će entitet povući suglasnost za prijenos nadležnosti, između ostalog i za formiranje Oružanih snaga BiH, prenosi Klix.ba.

“Od Oružanih snaga BiH nemamo ništa, tamo Srbi ne idu, fali 40 posto Hrvata, a muslimani hoće da popune te kvote. Proračunska stavka u proračunu BiH je najveća za Oružane snage, iznosi 370 milijuna, koja realno rečeno, nije nikakva vojska, ali je veliki potrošač”, rekao je Dodik.

On je naveo kako će donijeti odluku da u idućih šest mjeseci bude pripremljeno i normativno uređenje OS BiH, a prvi prijedlog je da se prepolovi sastav. Ako ne bude spremnosti za to, poručio je da je već napisan novi zakon o vojsci RS-a i zakon o demilitarizaciji.

“Mi ćemo ponuditi prvo da se prepolovi sastav Oružanih snaga BiH i dajemo im neki rok da žive još. Ako ne bude za to bilo spremnosti već je napisan novi zakon o vojsci RS i novi zakon o demilitarizaciji RS”, rekao je Dodik.

Osim toga naveo je i da će na sjednici biti razmatrano povlačenje RS-a iz suglasnosti o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću i Upravi za indirektno oporezivanje.

On je na tribini problematizirao način formiranja Oružanih snaga BiH kazavši da to nije bilo regularno i fer.

“Ashdown je smijenio 56 službenika da bi došao do navodne suglasnosti o formiranju Oružanih snaga u BiH. Smatramo da je to neregularno i da nije bilo fer. I to je moja argumentacija. Dovoljno je da je bilo u uvjetima nametanja, pritisaka, kažnjavanja, to je potpuno bilo nelegalno. U petak zato idemo na NSRS i tamo je na dnevnom redu informacija o tome”, kazao je Dodik u Beogradu.

Govoreći o potencijalnom sukobu, rekao je da politička borba za RS nikad nije prestala, ali da RS neće ratovati ni ako bude napadnuta.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
11 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Uskok

Naćete ratovati. #Što ako vas muslimani napadnu, nije valjda predaja. #Što se krvlju brani ne pušta se lako.

X kao Y

Eto vi će te ih obranit, vi katolici…Čuj ljigavca, pa to što oni kao trebaju da od Muslimana da Odbrane je vaše nekad bilo cijela Posavina debilu… Derventa, Brod, Bijeljina…sve su tu nekada Katolici naseljavali a danas iz Hrvatske navijaju za Didika.

Anonimac

Vidiš da se šprda glupane Kakav rat o čemu pričaš
Vas bošnje je lako naložiti

kresimir

OSHUNECENI IZDAJNICE RODA SVOGA ;;;MIRAN BITI !!!!

sami

sta ima katolice nacisto.miran fasisto na sljedecim izborima izabracemo vam fincija jevreja one nad kojima ste pocinili genocid bagro katolicko nacisticka

TREF

krešimire zar ti mama nije prićala kako je na osunečenim skakutala.

Lukša

Kad je to Bijeljina bila hrvatska objasni nam ?. Brod opcina je imao relativnu hrv vecinu 42, 43 posto. U Derventi je bilo li la izmedju Hrvata i Srba, po službenom popisu čak Srba 1, 2 posto više, Hrvata više po selima a Srba u gradu. Eto koliko si upucen.

Lukša

Činjenice su činjenice. Hrvata je u Posavini bilo preko 50 posto jedino u opcinama Orašje 75 posto i Odjak 54 posto. To i je pripalo Hrvatima. U opcinama Brod i Šamac Hrvati su bili relativna vecina, u Brodu uvjerljivija nego u Šamcu, u Derventi tek za koji postotak u opcini više Srba. U Brčkom Hrvati na trecem mjestu po brojnosti iza Bošnjaka i Srba . U Bijeljini Hrvata nije bilo u znacajnijem broju. U Gradačcu Hrvata oko 15 posto, u Modriči je Hrvata bilo u znacajnom postotku . . ,

Hvo..zauvjek.

Nemoj bit naivan kolega,mora diplomatski malooo..

Izmetbegović

Pojas Gaze je sve bliže, tik, tak, tik, tak..

TREF

O SMRDEK.PA KAD ĆE TA GAZA VIŠE A DOTADA STOKO SAMO ZAMIŠLJAJ