Published On: Uto, sij 12th, 2021

Dodik tužio Davora Dragičevića

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik podnio je tužbu za klevetu protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog 21-godišnjeg mladića iz Banja Luke, Davida Dragičevića. Dodik je, osim Dragičevića, tužio i beogradski list NIN, kao i Izdavača NIN-a Ringijer Aksel Špringer.

Dodik, kako je objavljeno na stranici “Pravda za Davida”, traži 6.000 konvertibilnih maraka odštete.

Uvidom u tužbu koja je objavljena na toj stranici vidi se da je tužba datirana na 19. lipnja 2019. godine, a povod je intervju koji je Dragičević dao listu NIN 21. ožujka 2019. Na stranici “Pravda za Davida” navedeno je da je odvjetnik Dragan Tolimir u kolovozu prošle godine izvršio uvid u sve predmete koji se vode protiv Davora Dragičevića, te da ova tužba tada nije postojala.

“Očigledno je da je tužba podnijeta poslije kolovoza ili se radi o prikrivanju tužbe od Tužiteljstva. U ovom slučaju može lako doći do presude u korist tužitelja, jer su tuženi i njegov odvjetnik propustili navodna zakazana ročišta. Međutim, odvjetnik Dragan Tolimir je poduzeo određene pravne radnje kako do toga ne bi došlo”, naveli su iz “Pravde za Davida”.

Dodali su da će ovjetnik predložiti sudu saslušanje svih policijskih službenika, koji su povezani sa slučajem ubojstva Davida Dragičevića, ministra unutarnjih poslova Dragana Lukača osobno, kao i svih onih koji su organizirali spornu konferenciju za novinare 26. ožujka 2018.

Na toj konferenciji za novinare pokojni David Dragičević je kriminaliziran, nazvan je lopovom i narkomanom, a njegova smrt označena kao samoubojstvo, da bi kasnije bila pokrenuta istraga o njegovom ubojstvu.

“Smatramo da je tužba pokrenuta kako bi se Davoru Dragičeviću dodatno otežao postupak koji se protiv njega već vodi, a koji su pokrenuli, Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum u 2018. godini”, navedeno je na stranici “Pravda za Davida”.

Darko Ilić je bivši načelnik Uprave za organizirani kriminal MUP-a RS, a Darko Ćulum, bivši direktor Policije RS-a je aktuelni direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Oni u tužbenom zahtjevu traže da im Davor Dragičević isplati po osam tisuća konvertibilnih maraka za navodnu klevetu, prenosi N1.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>