Published On: Sri, lip 23rd, 2021

DODIK: Turković i SDA privatizirali su MVP, pisat ću Kinezima tko je Turković…

”Stav s kojim je Turković izašla na međunarodnoj političkoj pozornici je njen i stav SDA koja se predstavlja kao zaštitnik muslimana. Srbi iz Republike Srpske su opredijeljeni za jačanje prijateljskih odnosa s kineskim narodom”.

Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine, istakao je da u potpunosti podržava teritorijalni integritet i cjelovitost NR Kine, kao i “sve akcije koje ona poduzima na očuvanju svog suvereniteta”.

Dodik je naglasio da se Ministarstvo vanjskih poslova BiH nije moglo pridružiti zajedničkoj izjavi pojedinih zemalja u vezi sa stanjem ljudskih prava u Kine s obzirom na to da nije dobilo stav Predsjedništva BiH.

Naglasio je da takav potez MVP-a nije u skladu s Ustavom i zakonima, prenosi N1.

”Predsjedništvo BiH nije postiglo suglasnost u vezi s pridruživanjem BiH izjavi o navodnom kršenju ljudskih prava u Kini. Unilateralni potezi Ministarstva vanjskih poslova, koji nisu ništa drugo do miješanje u unutarnja pitanja Kine, nedopustivi su, neprihvatljivi i za posljedicu imaju ozbiljno narušavanje dobrih i prijateljskih odnosa s NR Kinom”, poručio je Milorad Dodik.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH je naveo da je podrška ”dezintegraciji Kine dok se štiti integritet BiH ilustracija neozbiljnosti i licemjernog ponašanja bošnjačkih ministara među kojima prednjači Bisera Turković”, priopćeno je iz njegovog Kabineta.

 ”U sljedećim danima osobno ću informirati kineskog predsjednika Xi Jinpinga da stavovi Bisere Turković i veleposlanika BiH u Ženevi ne odražavaju stav Predsjedništva niti BiH.

Stav s kojim je Turković izašla na međunarodnoj političkoj pozornici je njen i stav SDA koja se predstavlja kao zaštitnik muslimana.

Srbi iz Republike Srpske su opredijeljeni za jačanje prijateljskih odnosa s kineskim narodom”, poručio je Milorad Dodik.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x