Published On: Sri, ožu 2nd, 2022

Dodik tražio da BiH bude neutralna o pitanju Ukrajine, Komšić i Džaferović odbili

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je današnju sjednicu Predsjedništva, nakon što su druga dva člana odbila raspravu o stavu u vezi sa situacijom u Ukrajini, javila je RTRS.

Dodik se po izlasku iz zgrade Predsjedništva obratio novinarima, rekavši da je zatražio da BiH zauzme neutralan stav o pitanju Ukrajine, ali su dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović bili protiv toga.

Dodik je podsjetio da je Predsjedništvo BiH zaduženo za vanjsku politiku, te da o situaciji u Ukrajini jedino Predsjedništvo može zauzeti određene stavove.

– To nije ministarstvo, a pogotovo nisu veleposlanici, to je podvala koju pokušavaju muslimani ovdje u Sarajevu podvaliti. Radi se o ciničnom pokušaju da se obezvrijede, ponize stavovi i čitav srpski narod. Dakle, apsolutno smiješno izgleda pozivanje na jednu izjavu iz 2014. godine, odnosno priopćenje koje nije ni odluka Predsjedništva, koje kaže da se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, te se zlorabi do mjere da se poziva na tu odluku u današnjoj situaicji – rekao je on.

Dodik je poručio da je protiv rata u svkom slučaju, gdje god se događao, ali da je o pitanju Ukrajine potrebno zauzeti neutralan stav./HMS/

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
5 mjeseci prije

Kako je krenulo, tzv BiH će past prije Ukrajine

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
5 mjeseci prije

Naravno da ce odbiti,Duduk moze slobodno u Rusiju niko mu ne brani.

Slava Ukrajini🇺🇦
Slava Ukrajini🇺🇦
5 mjeseci prije

Ruje guraju laktaskog vozda u propast !

Esad
Esad
5 mjeseci prije

Ova prostacina, seljacina i mafijas iz Laktasa je Putinov konjusar i Covicev partner u nastojanju da od Zapadnog Balkana napravi novi Putinov front. Dakle gospodo zamislite sada da u Predsjednistvu BIH sjede dva “legitimna” Putinova mhajmuna, koja vire iz shtraznjice Alkesandru Vucicu. Velika Srbija bi se odmah proglasila i bila na topovsokm dometu Zagrebam a Vulin bi bio hrvtaski ministar za turizam. Eto gospod sta znaci Covicevo “legitimno” predstavljanje. Znaci novi rat na Balkanu u koji bi zasigurno i Hravtska bila uvucena a Putinove vakumske razorne bombe bi tersle i BiH i Crnu Goru i Hrvatsku. Pa i dalje zahtjevajte plemenski izborniz zakon gdje bi Covic i Dodik bili dozivotni clanovi Predsjednistva BH odnosno sve do momenta dok ne proglase veliku Srbiju nadomak Zagreba. A onda naravno SLIJEDI PONOVE SAO KRAIN A, jer fhasizam se ne moze zasutaviti tako lahko.

🇱🇷❤️good🇧🇦❤️bless❤️America
🇱🇷❤️good🇧🇦❤️bless❤️America
5 mjeseci prije

Dobro sam kad sam na Duduku❤️

Brčak 215
Brčak 215
Šta ti kažeš na ovo?  🇱🇷❤️good🇧🇦❤️bless❤️America
5 mjeseci prije

Svudprisutna sa svojim perverzarijama muslimanska izbjeglice… Voliš duduk crnački a?

Anonimac
Anonimac
5 mjeseci prije

Sto li misli onaj katolicki pifofil Covke?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
5 mjeseci prije

Misli kako da ti jebe mamu tursku, kao i svi mi uzp,,,