Srijeda, 17 srpnja, 2024

DODIK: Sve što se moglo pročitati u “Islamskoj deklaraciji” Izetbegovića sada radi ISIL

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako sve ono što se moglo pročitati u “Islamskoj deklaraciji” Alije Izetbegovića sada može vidjeti kroz praktičnu realizaciju “Islamske države”, ocijenivši da bi rješenje problema u Siriji po modelu BiH završilo neuspjehom, jer je i sama BiH neuspješna zemlja.

Dodik ističe kako bi oružani sukob u Siriji da nije bilo ruske intervencije, vjerojatno, trajao godinama po principu nezavršenog sukoba koji bi stalno izazivao druge povremene sukobe.

– Naravno, ključno pitanje je stvaranje `Islamske države`, koja je bazirana na kalifatu. To je ono što smo mogli pročitati kod Alije Izetbegovića, koji je naveo u svojoj `Islamskoj deklaraciji` da muslimani, tamo gdje su manjina, treba da kreiraju podnošljivo i tolerantno društvo, a onda kada postanu velika većina treba da kreiraju društvo po uzoru na kalifat – rekao je Dodik u intervjuu za “Sputnjik”.

On je naglasio kako takozvani BiH model može biti uzor za Siriju ukoliko netko želi da u Siriji zadrži međunarodnu zajednicu koja će upravljati tim prostorom.

– To odgovara upravo međunarodnoj zajednici, koja ima mnogo svojih službenika koji hodaju po svijetu, prvo izazivajući konflikte, a onda, nakon toga, navodno kreirajući neka mirna rješenja – rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je naveo da je BiH neuspješna zemlja, koju međunarodni kreatori ideje o BiH nakon raspada bivše Jugoslavije pokušavaju da održe 20 godina i očigledno da u tome ne uspjevaju.

– BiH je podjeljeno društvo i to po svim elementima – teritorijalnim, etničkim, kulturnim, obrazovnim i ekonomskim, tako da to ne bi trebalo biti model za uspješnost – rekao je Dodik.

” Ideja koja je negdje daleko smišljena o `daytonskoj` ili kako oni to vole da kažu `funkcionalnoj` BiH, nije istinski poriv ljudi koji tamo žive. Niste mogli na razvalinama bivše Jugoslavije, u kojoj se BiH zvala `Jugoslavija u malom`, da napravite neku novu `malu Jugoslaviju`. To je bilo potpuno apsurdno – rekao je Dodik.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -