Published On: Pet, pro 4th, 2015

DODIK: Suglasan sam s Izetbegovićem, ovo je dobar put


 
Predsjednik RS Milorad Dodik smatra da ključ za uspjeh borbe protiv terorizma i ekstremizma svake leži na onima iz čijih nacionalnih i vjerskih skupina dolaze takve pojave.
On je u u svojoj prvoj reakciji na Izjavu za TV1 naveo kako pozdravlja zajedničku izjavu bošnjačkih političkih, vjerskih i društvenih predstavnika u kojoj se najoštrije osudio svaki oblik terorizma te najavilo odlučno suprotstavljanje radikalizmu, nasilnom ekstremizmu i terorizmu.
“Veoma je jasno da su Bošnjaci, muslimani, u Bosni i Hercegovini ljudi koji nemaju nikakve veze s tim ekstremnim procesima, pogotovo s ektremizmom ali je bilo potrebno da političko i vjersko vodstvo Bošnjaka na jedan takav način izrazi svoj stav prema tome. Ja to pozdravljam“, kaže Dodik.
On navodi da nije detaljno vidio Izjavu ali da je saglasan sa njenim dijelom koji govori o potrebi da se svi drugi da suprotstave islamofobiji, diskriminaciji muslimana i njihovom poistovjećivanju s teroristima.
„Suglasan sam s potrebom da se apsolutno eliminira bilo kakava islamofobija i da upravo mi iz nekih drugih konfesija i eničkih zajednica imamo dovoljno razumjevanja za ukupnu situaciju. Najveću podršku borbi protiv ekstremizma i terorizma upravo daje jedna takva izjava, mislim da je ovo svakako dobar put i mogu ga samo pozdraviti“, kaže Dodik za TV1.
On je komentirao i izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BIH da na to nasilje država će morati odgovoriti represijom. Dodik dodaje „ne samo represija, nego i prevencija“.
“Ja se mogu složiti s Izetbegovićem da represija bez oklijevanja na ova pitanja mora biti primjenjena. I tu nitko ne može biti zaštićen, čak i u uvjetima svijesti da možda i oni koji nisu možda identificirani kao takvi mogu biti kao neki kolateral. Mislim da u svakom slučaju rigorozna akcija sustava vlasti i institucija, ne samo na preventivnom nego i na represivnoj razini, može dobro pomoći u tome“, rekao je Dodik u svojoj prvoj reakciji za TV1.
Inače Milorad Dodik večeras od 19 sati bit će i gost Dnevnika TV1.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare