Published On: Sub, lis 8th, 2016

DODIK: Šteta što izgubismo Bosića, on je za nas najbolji


 Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Bijeljni kako je u Srebrenici Srbin pobijedio i pokazat će na koji način se može voditi općina, a da ne vrijeđa druge.
– Ako neko kaže da Srbin ne može biti načelnik općine i da to, navodno, vrijeđa nekoga, onda to ide u sferu fašizma ili rasizma i bilo čega dugog – ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima.
Kazao je kako se, “osim krađe glasova koja se dogodila u Bijeljini, događa još nešto što je veoma indikativno”.
– Zamislite da sam ja nekome od ovih ljudi u Bijeljini rekao kako ne dolazi u obzir da Bošnjak ovdje bude gradonačelnik ili odbornik. Mislim da bi uslijedila međunarodna intervencija. A, čuli smo da ovi iz Sarajeva kažu da u Srebrenici ne može biti Srbin. Zašto ne bi mogao biti Srbin? Bit će Srbin – tvrdi Dodik.
Naveo je i kako su Sud i Tužiteljstvo BiH „instruirani da naprave državu BiH“.
– BiH nikada neće biti država na silu, jer nijedna država se nije na silu održala. Ako nema unutarnjeg konsenzusa, a on se u BiH i ne traži – rekao je Dodik novinarima.
Ponovio je tvrdnju kako se u BiH „traži podaništvo koje imaju u Savezu za promjene iz RS-a, a ako drugi koji to neće, onda se pokušava osigurati poslušništvo putem instaliranja raznih priča o lopovluku i kriminalu.
 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare