DODIK: Srpski vojnici dobrodošli na obilježavanje 9. siječnja, ali RS neće moliti nikoga u Sarajevu da im omogući dolazak

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas Srni da su pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH dobrodošli na obilježavanje 9. siječnja – Dana Republike, te da nitko nema problem s tim da oni sudjeluju u proslavi.

“Ali ni ja, niti bilo tko iz Republike Srpske neće moliti ikoga u Sarajevu da se omogući njihov dolazak i učešće na obilježavanje Dana Republike. Neprihvatljivo je da Treći poješadijski puk bude u nekom ćošku kao prošle godine, nevidljiv i postrojen u čast pojedinca, a ne u ime Republike Srpske”, rekao je Dodik na pitanje da prokomentira poziv koji mu je uputio član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić da promijeni odluku i omogući učešće srpskih vojnika u Oružanim snagama BiH na proslavi 9. sijačnja – Dana Republike u Banjaluci.

Dodik je naglasio da Republika Srpska slavi 9. siječanj i ne inati se bilo kome, pa ni međunarodnoj zajednici niti političkom Sarajevu, te da s toga svoju proslavu želi organizirati na način prihvatljiv prazniku koji proslavlja i s ljudima čije prisustvo neće i ne može biti osporavano.

“Mi želimo počasni vod policije Republike Srpske postrojen u ime i u čast Republike Srpske, sa simbolima Republike Srpske, i mi ga imamo. To nije vod u slavu i čast Milorada Dodika ili Mladena Ivanića, i tu se nas dvojica izgleda razlikujemo”, istaknuo je predsjednik RS./HMS/

more recommended stories