Published On: Ned, ruj 6th, 2020

DODIK: Sporazum ogroman iskorak u odnosima Beograda i Prištine

BANJALUKA – Član Predsjedništva BiH koji predstavlja RS, Milorad Dodik pozdravio je potpisivanje sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine i čestitao delegaciji Srbije, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, na uspješnom dogovoru.

“Čestitam i predsjedniku (SAD Donaldu) Trumpu i njegovom timu koji je uspješno i bez ishitrenih poteza vodio ovaj proces i doveo ga do kraja”, istaknuo je Dodik.

On je ocijenio da je ovim sporazumom unaprijeđena pozicija Srbije, a pred njenim građanima otvara se novo poglavlje koje će obilježiti brojni projekti od velikog značaja.

“Ekonomija, naravno, neće i ne može dati odgovore na otvorena politička pitanja između Beograda i Prištine, ali sigurno može pomoći da i ta pitanja budu rješavana u dosta drugačijoj atmosferi od ove koja je vladala godinama unazad”, istaknuo je srpski član Predsjedništva BiH.

On je naglasio da ovaj sporazum vidi kao ogroman iskorak u odnosima Beograda i Prištine i izrazio nadu da će budućnost u tim odnosima biti manje obremenjena od prošlosti.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>