Published On: Pet, ruj 10th, 2021

Dodik smatra da Nikada nije bila zrelija situacija za razlaz triju naroda…

“Izbjegavam svaku poziciju o kojoj bi se moglo spekulirati i zato nisam otišao na bledski forum. Neću ići ni na neki ekonomski forum, a posjetit ću Mađarsku 23. rujna, jer Schmidta tamo neće biti. Do kraja ovoga mjeseca ću i predsjedniku Europske komisije Ursuli von del Leyen sve reći o trenutnoj situaciji”, rekao je Dodik večeras za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je ponovio da je Schmidt za njega nelegalni visoki predstavnik, da su bonska ovlaštenja blef.

Milorad Dodik je naveo i da ono što govori opozicija nije njihova pamet, da je njihova politika podanička i da tu nema ništa nejasno.

“Oni bi pristali na sve i kakve veze ima što Schmidt dolazi iz Njemačke. Ne mogu da mu dam legitimitet da nameće zakone i da jednog dana ukine Policiju Republike Srpske i formira policiju BiH”, zaključio je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je podsjetio da je “protiv BiH, za razliku od opozicije, jer je razgrađen Daytonski sporazum”.

Dodik je naveo da je vlast u funkciji entiteta Republika Srpska, a opozicija u “probošnjačkoj priči”, kao i da bi volio da se nije dogodio sastanak u Beogradu, jer će proizvesti spekulacije.

“Schmidt može biti primljen bilo gdje, ali kada se vrati u BiH nije visoki predstavnik”, rekao je Dodik.

Dodik smatra da je obavještajni rad opozicije veoma prisutan, što nije u interesu naroda.

“Republika Srpska treba da bude nezavisna država. Ne vjerujem da u SDS-u, osim Šarovića, ima ljudi koji su protiv nezavisnosti Srpske i nikada nije bila zrelija situacija za razlaz”, rekao je Dodik.

On je naveo da je za Republiku Srpsku veoma značajna podrška Rusije i Kine.

guest
nije obvezno
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x