Dodik: Službeni automobili se moraju kupovati

Dodik kaže da ne dolazi u obzir rastrošnost po pitanju nabavke službenih automobila.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ustvrdio je danas “da se službeni automobili moraju kupovati, jer je to dio funkcioniranja vlasti, te da mu je žao što mladi ljudi nemaju nimalo inicijative, osim da prave scene po tom pitanju”.

Kazao je kako nema nijedne države da ne koristi automobile.

Dodik kaže da ne dolazi u obzir rastrošnost po pitanju nabavke službenih automobila.

– Ali, svaki ministar u Vladi RS-a godišnje napravi 100.000 kilometara puta i to nije nimalo jednostavno, bez obzira što o tome tko mislio, rekao je Dodik.

Najavio je da će predložiti da se zakonski odredi da 10 posto od vrijednosti svakog nabavljenog automobila u javnim poduzećima i službama bude uplaćeno u Fond solidarnosti za liječenje djece u RS-u.

– To je moj odgovor na pitanje nabavke službenih automobila i mislim kako na tu temu treba staviti točku – ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Laktašima.

Odbornik u banjalučkoj skupštini Draško Stanivuković i predstavnici Pokreta “ReStart Srpska” prikupili su oko tri tisuće potpisa građana za ograničavanje visine nabavke službenih automobila u Vladi Republike Srpske na maksimalno 50 tisuća KM.

Dodik je danas posjetio gradilište autoputa “9. januar” Banja Luka-Doboj, dionicu od petlje Mahovljani do Drugovića, u dužini od oko 10 kilometara, a koja bi u rujnu trebalo da bude puštena u promet.

more recommended stories