Published On: Fri, Aug 2nd, 2013

Dodik se nada se da će “Air Srbija” letjeti i do Banje Luke

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nada se da će se na karti najavljenih novih destinacija “Air Srbije” naći i Banja Luka. Svi kapaciteti zračne luke Mahovljani u Banjoj Luci stoje na raspolaganju novoj kompaniji “Air Srbija” za svaki poslovni dogovor – navodi se u Dodikovoj čestitki prvom potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, povodom potpisivanja sporazuma o partnerstvu s jednom od najmoćnijih svjetskih tvrtki u području aviosaobraćaja “Etihadervejzom” kojim je stvorena nova aviokompanija Srbije “Air Srbija”.

Dodik Vučiću osobno i cijeloj Vladi Srbije čestita na ovom velikom poslovnom uspjehu koji je, kako je naveo, svakako događaj od nacionalnog značaja.

-Ovaj izuzetni poslovni potez bez sumnje označava novi početak napretka Srbije na ekonomskom planu – naveo je entitetski predsjednik.

Banjalučki Zračna luka već je odavno je u financijskim problemima, a već duže vrijeme aktivna je samo jedna aviovezu – do Ciriha, koju održava BH Airlines.

Proteklih godina novac iz proračuna RS-a trošen je za milijunske subvencije nerentabilnih aviolinija iz Banje Luke prema Salzburgu i Ljubljani, koje su na kraju ukinute.

Fena