Published On: Sri, tra 13th, 2022

Dodik: Schmidt lice bez legitimiteta, Zapad je uz Bošnjake

Sve što sam ranije govorio o Christianu Schmidtu mislim i dalje – on je lice bez legaliteta i legitimiteta za funkciju na kojoj se predstavlja, i kao takav nije kvalificiran miješati se u unutarnja pitanja BiH. I da je po Daytonskom sporazumu predviđenim procedurama došao u BiH, a nije, to što je jučer uradio predstavlja kršenje Ustava BiH i Daytonskog mirovnog sporazuma – naglasio je Dodik.

On je rekao da Schmidt nameće Republici Srpskoj ono što ne bi pristao da nameću njegovoj rodnoj Bavarskoj.

– Podsjećam ga da Ustav slobodne države Bavarske nju definira kao slobodnu i narodnu državu u kojoj odluke donose narodni predstavnici kroz Parlament. Te odluke tiču se pitanja čak i policije i vanjskih poslova, a naročito imovine. Odluka Christiana Schmidta je zato ništa drugo do nedemokratski i neeuropski čin u 21. stoljeću – rekao je Dodik za Srnu.

Ono na što nikada ne bi pristao kao građanin Bavarske, istakao je Dodik, Schmidt želi nametnuti srpskom narodu i Republici Srpskoj.

– Politička kriza u BiH je velika, to nitko ne spori. Ali, njeni korijeni nisu u Republici Srpskoj. Republika Srpska traži svoja prava koja tisuću kilometara dalje najnormalnije ostvaruju građani države iz koje dolazi gospodin Schmidt. Republika Srpska i srpski narod imaju svoje demokratske procedure i svoje izabrane predstavnike i nitko problem u BiH neće riješiti na ovaj način – istakao je Dodik.

On je konstatirao da je sada potpuno jasno da nije problem Dodik, već je problem što se određeni krugovi nisu pomirili da Republika Srpska postoji i postojat će.

– Ne napadaju oni Republiku Srpsku zbog Dodika, već Dodika zbog Republike Srpske. Problem je u sarajevskoj političkoj eliti koja misli da može srpskom i hrvatskom narodu nametnuti unitarnost. To je nemoguće. Ne samo zato što mi povijesno imamo pravo na naše postojanje ovdje već na to demokratski ne pristajemo – rekao je Dodik.

On je konstatirao da sve dok je Zapad uz sarajevsku političku elitu ono što ostaje Republici Srpskoj jest sloga među srpskim političkim predstavnicima i sloga među Srbima uopće.

– Јa ću ponovo učiniti sve da okupim srpske političke predstavnike i da zajedno pošaljemo poruku da su ovakve stvari za nas neprihvatljive, osim ako Christian Schmidt misli da ovim utječe na politička zbivanja u predizbornoj godini. Ako mu je to namjera, onda bih mu samo mogao reći da će srpski narod znati ocijeniti tko štiti njegova prava na postojanje i opstanak, na isti način kako bi to znao i njegov bavarski – poručio je Dodik.

guest
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Nešto se nama muslimanima sprema a mi glup,ani ne kužimo još, lagumdžija kaže da će nas istrijeb,iti vrlo brzo..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Ko bi vama prljao ruke, taj nije sav svoj.

Realist
Realist
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Aj ne seri

🥒🥒🥒🥒 zoki
🥒🥒🥒🥒 zoki
1 mjesec prije

Jutarnji list.
Na kraju su postavili “nagradno pitanje”:

“Nagradno pitanje glasi: Tko se jedini ne oglašava o kazni Dodiku i Republici Srpskoj? Razumije se da su to njegovi bliski saveznici – Dragan Čović i HDZ BiH”

Realist
Realist
Šta ti kažeš na ovo?  🥒🥒🥒🥒 zoki
1 mjesec prije

Naravno. Ćute jer se i oni plaše sankcija a koje neminovno dolaze, jer dolaze i “izbori”…

Žigica
Žigica
1 mjesec prije

U Dejtonu je potpisano šta je potpisano. Ne može se sada nešto izmišljati. Dejton kaže da država BiH nastavlja svoj kontinuitet , a da se mijenja njena unutrašnja struktura. U skladu sa strukturom se dijele nadležnosti, ali ne i imovina. Imovina i garantuje suverenitet Drzavi BiH.

Žigica
Žigica
Šta ti kažeš na ovo?  Žigica
1 mjesec prije

Da je drugačije u Dejtonu bi pisalo da drzava BiH ne nastavlja svoj kontinuitet nego je kao složenu zajednicu sačinjavaju dvije federalne jedinice, ali ne piše tako. Zar je problem pročitati.

🇧🇦❤🇺🇲God Bless America 🇺🇲❤🇧🇦
🇧🇦❤🇺🇲God Bless America 🇺🇲❤🇧🇦
1 mjesec prije

Zapad je uz pravedne.

Neka Bog cuva Zapad i naravno tatu igre Veliku Ameriku.

Kiseljak
Kiseljak
1 mjesec prije

Jojjj panikee kod vlasskihh prdoslavaca

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Niko ne želi muslimanske teroriste na vlasti, stvar je jednostavna, Lagumdžija kaže da će EU muslimane raseliti vrlo brzo..