Published On: Sat, Apr 20th, 2019

DODIK: S papom ću pričati i o Jasenovcu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će tokom predstojećeg susreta sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom govoriti o Jasenovcu i da će ga obavijestiti o gradnji monumentalnog spomen-parka jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini.

“Obavijestiću ga da smo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ja odlučili da pravimo veliki monumentalni spomen park u Gradini u Republici Srpskoj.

Želimo da to bude i park sjećanja i park mira”, rekao je Dodik za RTS.

On je istaknu da je Jasenovac veliko stradanje, pogrom, pokolj Srba toga vremena, što je neopravdano potisnuto u stranu.

“Imamo mnogo tema o kojima treba razgovarati, tako da vjerujem da će to biti uspješan put”, ocijenio je Dodik.

Dodik će se 26. travnja sastati u Vatikanu sa papom Franjom.

Vatikan je jedna od niza država s kojom BIH nema pune diplomatske odnose nakon što je SDA nacionalizam povukao iz te zemlje Hrvata veleposlanika. Po volji majorizacije učinio je to tko drugi nego vazal iste te SDA majorizacije. Željko. Sin Komšićev.

Taj čin mržnje spustio je međunacionalne odnose dva bratska naroda na novu dubinu. Komšić nikada u BIH nije optužen za širenje govora mržnje i fašizam. Iako zadovoljava sve uvjete.

Hoće  li Dodik uspjeti Papi pojasniti u kojem položaju se nalaze Hrvati  vidjet ćemo. U predsjedništvu BIH on je jedina figura koja o tome može i hoće govoriti. Činjenica da je srpski član predsjedništva jedina osoba koja o tome danas govori iz pozicije Predsjedništva dovoljno govori o BIH kao državi “ravnopravnog hrvatskog naroda”.

 

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Sveta Stolica dati agreman Komšićevom veleposlaniku u Vatikan. S obzirom da je njegovo imenovanje plod poniženja i medijskog progona cijelog jednog  naroda u BIH. Koji je uz ostale karakteristike i jedini većinski katolički.