Published On: Sub, ožu 9th, 2013

DODIK: »Racionalan zahtjev za bolji položaj Srba u FBiH«


BIJELJINA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je namjeru da se savez srpska općina u Federaciji BiH bori za što bolju poziciju tih lokalnih zajednica u procesu predstojećih ustavnih promjena u ovom entitetu.
“Ovakav zahtjev je sasvim racionalan i realan i to je jedna od opcija koju zagovaraju Srbi u Federaciji u okviru federalnih ustavnih promjena koje se najavljuju”, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.
On je podsjetio da je SNSD, na čijem je čelu, prije nekoliko mjeseci iu izbornoj kampanji upozoravao na ponižavajući položaj općina sa srpskom većinom u FBiH.
“U općinama Glamoč, Grahovo, Drvar i Petrovac ponižavajući karakter uprave doveden je do besmisla, imovina je prodana ili privatizirana na sumnjiv način, a kantonalne vlasti koriste šume i odlučuju o svemu bez suglasnosti općina”, rekao je Dodik.
Funkcioneri SNSD-a iz Drvara, Bosanskog Grahova i Glamoča, koji sudjeluju u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u općinama i Livanjskom kantonu, održali su u utorak, 5. ožujka, sjednicu koja predstavlja početak saveza srpska općina, rekao je Srni šef srpske Kluba zastupnika u županijskoj Skupštini Slaviša Mihajlović.
Mihajlović je naveo da srpske predstavnici ovim potezom žele aktivno sudjeluju i ustavnim promjenama u Federaciji BiH i da ih spremno dočekaju.